Kosárlabda Live

Alakul az Atomerőmű SE jövő évi csapata

Egyre inkább körvonalazódik, hogy kik alkotják majd az új szezonban a négyszeres magyar bajnok, négyszeres Magyar Kupa-győztes Atomerőmű SE férfi kosárcsapatának keretét.

A klub honlapja arról számolt be, hogy az előző idényben bronzérmes paksiak leigazolták Will Tamást, a Falco KC 28 éves bedobóját. Korábban megállípodtak Szabó Zsolttal, akinek lejárt a szerződése, az erőcsatár további két évig marad Pakson. Visszatért az ASE-hoz Illés Máté, a 20 éves irányító az előző két bajnokságot az NB I/B-ben kétszer is aranyéremmel záró Bonyhádi KSE-nél töltötte. Az ASE-nál Kovács Ákosnak, Eilingsfeld Jánosnak és Tóth Ádámnak van még érvényes szerződése. Bár írásbeli megállapodás még nem született, a klubvezetés szóban megegyezett Schmidt Bélával, a csapat másodedzőjével, aki a 2015/2016-os szezontól vezetőedzőként irányítja a piros-kékeket.

Az előző évi keretből még a szezon közben távozott Körtélyesi Gergely, aki a második ligás Veszprémhez igazolt. Baki Gergely a Kaposvári KK-val egyezett meg, Luka Markovics pedig követte Dzunics Braniszlavot az Alba Fehérvár együtteséhez. A légiósok, Ryan Evans, Henry Dugat és Jeremy Wise már távoztak, közülük Evans-t és Dugat-t visszavárnák. Az ASE számítana Jarrod Jones szolgálataira is, de a center szeretne külföldre igazolni. Ha nem jön össze, akkor az amerikai-magyar kettős állampolgárságú kosaras is maradna.

Képünkön Jarrod Jones csatázik a kecskemét Milos Boriszovval (balra) és Hegedűs Gergellyel (Fotó: Molnár Gyula)