Kosárlabda Live

Az alsóház két legjobb csapata találkozik Körmenden?

Szerda este a Pécset látja vendégül az Egis Körmend csapata az alsóházi középszakasz hetedik fordulójában. Bár a hazaiak a rivális Falco legyőzésével hangoltak a mérkőzésre, azonban a remek formának örvendő mecsekiek ellen valószínűleg nem lesz könnyű dolga Hencsey Tamás legénységének. A vendégek trénere, Csirke Ferenc szerint egy győzelemmel a hetedik helyre is odaérhet csapata a középszakasz végén.

Hencsey Tamás: “A Pécs jó formában van, de muszáj lenne hazai pályán nyernünk ahhoz, hogy megfelelő előnyt tartsunk velük szemben. Mindenképpen pozitívum, hogy nyerni tudtunk a hétvégén, és az, hogy a Falco ellen győztünk még egy kicsit rátesz ilyenkor, így mondhatom, hogy jó a hangulat a csapat körül. Rakocsevics összeszedett egy ágyékhúzódást, ami miatt nem edzett még velünk a héten. Reméljük, hogy a mérkőzést már tudja vállalni. Az ilyen sérülések a kétnaponta játszott meccsek hozadékai, úgyhogy ezekkel együtt kell élnünk.”

Csirke Ferenc: “Mindenképp úgy megyünk Körmendre, hogy nyerni szeretnénk. Ha győztesen tudnánk elhagyni a pályát, akkor elég jó esélyünk lenne a hetedik helyre, de ehhez persze a körmendieknek is lesz egy-két szava. Úgy érzem, hogy kicsit feldobhatta őket a Falco elleni rangadó megnyerése. Hazai pályán nagyon veszélyes csapat a Körmend, otthon bármikor képesek kilencven-száz pontot dobni. Három nagyon jó külföldi játékosuk van, és ott van még Ferencz Csaba, aki bármikor képes akár harminc ponttal is megterhelni az ellenfelek gyűrűjét. Nagyon nagy hangsúlyt kell fektetnünk a védekezésre, kulcskérdés lesz, hogyan tudjuk kikapcsolni a játékból ezt a négy embert. Csak abban az esetben van esélyünk, ha tudjuk hozni a kemény védekezésünket. Ha dobóversenybe próbálunk belemenni Körmenden, akkor könnyen vereség lehet a vége. Bízom benne, hogy nem lesz gond a védekezésünkkel, a támadásunkkal pedig eddig sem volt probléma. Apróbb sérülések vannak, de mindenkire számíthatok.”

Forrás: www.bb1.hu