Kosárlabda Live

NBA: Lamar Odom lélegeztetőgépen

Lamar Odom

Lamar Odom világbajnok, olimpiai bronzérmes amerikai kosárlabdázót, a Dallas Mavericks (korábban a Lakers, Clippers …) volt játékosát kórházba kellett szállítani, mert életveszélyes állapotba került. Sajtóorgánumok értesülései szerint például kokaint és ópiumszármazékokat is találtak a szervezetében a kivizsgálások során. Állapota életveszélyes, lélegeztető gépeken van, a szívével is gond van, mindkét veséje károsodott és az MRI vizsgálatok alapján több stroke-ja is volt. Az, hogy van-e maradandó agykárosodása, még nem lehet tudni, mert nem tudják elvégezni a megfelelő teszteket, mivel négy belső szerve sem működik megfelelően. Az orvosok szerint 50-50 százalék a túlélési esélye.
A sztár állítólag akkor lett rosszul, mikor a feleségével (Khloé Kardashian) együtt indított valóságshow-ba betelefonált valaki, és ott egyenes adásban igen kedvezőtlen képet festett le Odomról. Többek között, hogy menthetetlen kábítószerfüggő, kokainista.
Lemar Odom egyébként tervezte visszatérését, pár hónapja már Fareed Samad erőnléti edzővel dolgozott, a hírek szerint jó formában volt, napi kétszer edzett és leadott több mint 15 kilót. Bár beszélt a New York Knicksszel is egy esetleges szerződésről, de nem ajánlottak neki kontraktust.