Kosárlabda Live

Női Eb: nem juthat tovább a magyar válogatott

Az utolsó csoportmérkőzése eredményétől függetlenül már biztosan nem jut tovább a középdöntőbe a magyar női kosárlabda-válogatott a Romániával közös rendezésű Európa-bajnokságon, mivel harmadszor is kikapott Sopronban.

Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese – amely előzőleg a svédektől és a litvánoktól szenvedett vereséget – vasárnap 69-46-ra maradt alul a címvédő spanyolokkal szemben.

A magyar csapat gyorsan 2-11-es hátrányba került, majd 14 pontra is meglépett a veretlen ellenfél. A nagyszünetben 26-34 volt az állás. Fordulás után a magyarok Honti Kata révén három pontra feljöttek, ekkor megcsillant a remény, de az utolsó negyed elején bemutatott 12-2-es spanyol roham végleg szertefoszlatta a reményeket.

A 0/3-as mérleggel álló magyarok Európa-bajnokságokon legutóbb 2003-ban, Görögországban nyertek mérkőzést, azóta ugyanis csak 2009-ben jutottak ki Eb-re, akkor pedig három vereséggel búcsúztak Lettországban. A válogatott hétfőn 19 órakor a szlovákokkal csap össze, már tét nélküli mérkőzésen.

Képünkön Horti Dóra (a labdával) valamint a spanyol Laura Nicholls (jobbról) és Laura Gil csatázik a magyar–spanyol csoportmérkőzésen (Fotó: MTI)