Kosárlabda Live

17pontos hátrányból állt fel a Kecskemét!

Szünetbeli nagyon magabiztos vezetését egy negyed alatt elszórta a Naturtex-SZTE-Szedeák, s bár a hajrában még volt esélye a bravúrra, nem tudott élni vele a Tisza-parti alakulat.

A Kecskemét álmos kezdést, a Szedeák álomkezdést produkált: a vendégek rövid idő alatt 10 pontra húztak el, miután a házigazdák nem tudtak mit kezdeni a szegedi védekezéssel, ugyanakkor a távoli dobások rendre süllyedtek a hazai gyűrűben. A kezdeti megrázkódtatásból a hírös városiak csak a második negyed közepére ocsúdtak fel, akkor Wittmann Krisztián irányításával és Djerasimovic, illetve a délszláv légió pontjaival 23-23-ra felkapaszkodtak. Ám a szünet előtt három perccel kibontakozó hárompontos párbajt Branko Jereminov révén a Szedeák nyerte, s a végig remekül játszó húzóember Jonathan Levy pontjaival döbbenetes, 17 pontos előnyre lépett meg a szünetre a Tisza-parti alakulat, amely minden statisztikában felülmúlta ellenfelét az első két játékrészben.

A második negyed eleji szegedi hullámvölgy ugyanakkor előrevetítette a harmadik tíz perc katasztrófáját. Remek szurkolótáborától biztatva a harmadik negyedben egy sokkal koncentráltabb Kecskemét lépett pályára, amely hasonlót produkált, mint a Szeged az előző menetben: öt percig tartani tudták a különbséget Bonifert Domonkos legényei, azután azonban már a mester időkérései sem tudták megakasztani a fonalat remekül elkapó hazaiakat, akik a parádézó Wittmann vezérletével percek alatt ledolgozták hátrányukat, s az utolsó negyedre már egypontos előnnyel fordult az Ivkovic-legénység. Wittmannék a kiélezett játékot hozó utolsó negyedben fej-fej mellett haladtak Csorvásiékkal, ám a végjátékot jobban bírták idegekkel és koncentrációval, s végül szoros győzelmet arattak a Szeged ellen, amely nem tudta elhinni, hogy megnyerheti a meccset.

KTE Duna Aszfalt – Naturtex-SZTE-Szedeák 69-64 (13-20, 13-23, 26-8, 17-13)

Sztojan Ivkovics: “Az első két negyedben mi mindössze kettő büntetőt dobtunk, ellenfelünk viszont jóval többet. Ezt a fajta stílust nehezen fogadták el a játékosaim. A félidőben azt kértem tőlük, hogy felejtsenek el mindent, csak a játékkal és a kosárlabdával törődjenek. Amint arra került a lényeg, onnantól kezdve feljöttünk, és a végén már nekünk állt a meccs.”

Bonifert Domonkos: “Az első félidőben erőn túl teljesítettünk, utána viszont hibáztunk is ugyan, de a második játékrészben történtekről nem szeretnék addig nyilatkozni, amíg nem nézem vissza a felvételt.”