Kosárlabda Live

18pontos hátrányból nyert a Körmend ellen a PVSK!

Az alsóházi tabella első és második helyezettjének csatájával folytatódott szerda délután a Körmend bajnoki menetrendje. Az ellenfél az a Pécs volt, amelyet idén már kétszer legyőzött a vasi együttes, ám az utóbbi időben sok bravúrt begyűjtöttek a baranyaiak, így nagyon oda kellett figyelniük a körmendieknek.

A meccsen aztán a hazaiak nagyon belekezdtek. Wisseh triplája nyitotta az összecsapást, aztán egy 9-0-s periódus után időt kért Csirke Ferenc a vendégek edzője. A folytatásban ugyan megtört a pécsiek kosárcsendje, de a vezetést továbbra is a Körmend tartotta magabiztosan a kezében. Nem kellett sok és Ferencz triplája után már 10 pont volt a hazaiak fórja. Nem csak a körmendi vezetésnek, de Török Rolland visszatérésének is örülhettek a piros-fekete szimpatizánsok. A régóta rehabilitációját töltő játékos a meccs 8. percében lépett pályára, nem kis tapsvihart kiváltva a helyi publikumból.

A második negyedben nem változott a játék képe. Ugyan a 10 perc első néhány támadása idején a körmendi védekezés kissé szellősebnek bizonyult az első negyedben látottaknál, de összességében a jó támadójátéknak köszönhetően továbbra is vezettek a körmendiek. Akár a 20 pontos előnyt is kiharcolhatták volna, ám Kutasi a kritikus pillanatban triplát vétett, a Pécs pedig a félidőre egy kicsit visszajött, így 16 egység maradt közte.

Mintha az öltözőben maradt volna a körmendi csapat, álmosan folytatták a hazaiak a találkozót. Két és fél perc eltelte után 11 pontra olvadt a hazai előny. Időt kért Hencsey Tamás. A Pécs azonban továbbra is jött vissza a meccsbe, Budimir triplája után 56-56-os egált mutatott az eredményjelző. A negyedet a Pécs nyerte, ezzel pedig a vezetést is átvette.

Az utolsó negyedben továbbra is teljesen nyitott volt a meccs. A csapatok fej-fej mellett haladtak a pontgyártásban. Egészen a meccs végé feléig egyik sem tudta átvenni a vezetést. Aztán a Pécsnek kezdett állni a találkozó. 2,5 perccel a vége előtt 6 pontos vezetést dobott össze a vendég együttes. Messze volt azonban még a vége. Fél perc volt még hátra és egyetlen pont volt a Körmend hátránya. A fault-taktika azonban nem jött be, végül 4 ponttal bizonyult jobbnak a Pécs.

Hencsey Tamás: “Ismét az a probléma jött elő, ami már máskor is. A nagy előny birtokában a játékosok már elhitték, hogy megnyertük a meccset. A félidőben arra fel is hívtam a figyelmet, hogy hátra van még egy félidő. A szünet után ritmustalanná vált a játékunk és a védekezésünk is. Sima ziccereket kaptunk és megint bele kellett menni egy olyan végjátékba, amiből nem jöttünk ki jól.”

Csirke Ferenc: “Gratulálok a csapatomnak, kifogytam a jelzőkből. Fantasztikus győzelmet arattunk. A második félidőben mutatott játékunk az idei év eddigi legjobbja volt. Az első félidőben nem jó felfogásban játszottunk, se támadásban, se védekezésben. A védekezés agresszivitásán és a támadás intenzitásán kellett változtatnunk a második félidőre. Azt hiszem a mai győzelemmel bebizonyítottuk, hogy a nagy csapatok közé is tartozhatunk, hiszen Körmenden nyerni nem egyszerű. Ez egy óriási dolog.”

Forrás: www.bb1.hu