Kosárlabda Live

2004 után újra nyerne Nyíregyházán a Kaposvár!

A Marso Nyíregyházi KK együttesével mérkőzik a Kaposvári KK csapata az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság utolsó előtti alapszakasz-fordulójában.

A képlet egyszerű: amennyiben nyer a Marso Nyíregyházi KK otthonául szolgáló Bujtosi Szabadidőközpontban a Kaposvári KK, akkor az utolsó alapszakasz forduló eredményeitől függetlenül már biztosan a legjobb öt között végez, így a felsőházi rájátszás résztvevője lesz. Ebben nagy segítségre lehet a héten a távozó Wayne Chism helyére villámigazolással szerződtetett bahamai Bennet Davis. A meccs pikantériája, hogy szinte az utolsó pillanatban érkező játékos a 2012/2013-as szezonban éppen a nyírségiek alkalmazásában állt, vagyis egykori kenyéradói ellen veszi fel a harcot. A beépítésére nem sok idő állt rendelkezésre, de Fekete Ádám vezetőedző kívánsága, mely szerint atlétikus, mozgékony a találkozókat erőnlétileg is bíró kosarast invitálna teljesülni látszik. Davis hasonló stílust képvisel, mint amilyen a Fülöp-szigetekre távozó ám onnan a legfrisebb információk szerint már elküldött Chism volt, így jól illeszkedhet a kaposváriak játékába.

Minderről élesben szombaton este 18 órától is megbizonyosodhatunk. Amennyiben a legutóbb, az EGIS Körmend elleni teljesítményt produkálják Fodor Mártonék, akkor a seregható otthonából is győztesen távozhatnak a kaposváriak. Erre 2004 óta nem volt példa.

Sitku Ernő: “A Kaposvár legutóbb nagyon jó mérkőzést játszott, hiszen a Körmendet sikerült megverniük. Emiatt biztos, hogy kellő lelkesedéssel érkeznek hozzánk is. A hét elején úgy tűnt, hogy gondba kerülnek. Abban bíztam, hogy nem sikerül ilyen gyorsan pótolni Chism-t, vagy ha érkezik is valaki, az még ismeretlen lesz. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy az új játékos nagyon bizonyítani akar, és nem segítség, hanem felborítja a csapat szerkezetét. Ehhez képest az általunk nagyon jól ismert és sokra tartott Bennet Davis érkezett hozzájuk.. Egy nagyon intelligens játékosról van szó, aki könnyen beilleszkedik egy csapat játékrendszerébe, és nem egyénieskedő, hanem igazi csapatember. Szóval nem kerültünk könnyebb helyzetbe. Mindenesetre nekünk ezzel is meg kell küzdenünk, és megoldanunk, hogy meg tudjuk nyerni a találkozót. Polyák Szombathelyen szedett össze még egy sérülést, ami miatt a hét közepéig nem tudott edzeni, de azóta csatlakozott. Bízom benne, hogy nem fogja hátráltatni a játékban.”

Fekete Ádám: “Nyíregyházán mindig nagyon nehéz nyerni, az idejét sem tudom, hogy mikor győztünk ott utoljára. Úgy gondolom, hogy most nem kell nagyobb motiváció a játékosainknak, minthogy tudják, ha nyerünk egy meccset, akkor nagy valószínűséggel benn vagyunk a legjobb ötben. Mindenképp úgy utazunk Nyíregyházára, hogy hozzuk ki magunkból a maximumot, és akkor lehet győzelmi esélyünk. Nyilván sok múlik majd az új légióson, és azokon, akik centerposzton Chism helyettesítését meg kell, hogy oldják. Ez nagyon fontos, hiszen a Nyíregyházának vannak jó belső játékosai, illetve Walker érkezése is sokat lendített a csapatuk játékán. Nehéz meccset várok, de nyerni megyünk a sereghajtóhoz.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!