Kosárlabda Live

A bajnokhoz látogat a trónkövetelő!

Sorozatban harmadik idegenbeli összecsapására készül szerdán az Atomerőmű SE férfi NB I-es kosárlabda csapata. A négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes ezúttal Székesfehérvárra a regnáló bajnok otthonába utazik.

Az Alba Fehérvár a második helyről várja a listavezető elleni rangadót, így kiváló mérkőzésre van kilátás a felújított fehérvári komplexumban. A vendéglátók 12-6-os mérleggel rendelkeznek, hazai pályán 6-2-es, az utolsó öt meccsen 3-2-es mutatóval állnak. Carlos Frade együttese a szezonban az Európa Kupa küzdelemsorozaton is öregbítette a magyar kosárlabda hírnevét, a hullámzó teljesítmény leginkább a honi bajnoki meccseket mutatkozott meg, nem várt vereségekkel. De így is a második pozícióba küzdötte magát a társaság, ami mindenképp figyelemre méltó. A keretből egyértelműen a légiósok, valamint Tóth Norbert és Somogyi teljesítménye magasodik ki, sőt egy újabb amerikai legény, a center Barone is pályára léphet az ASE elleni hétközi találkozón.

Az Atomerőmű SE ettől függetlenül nyugodtan készülhetett, előnye tetemes a többiekkel szemben, így esetleges vereség ellenére sem történik katasztrófa. A piros kékek is igazoltak az elmúlt napokban, Luka Markovic Szolnokról érkezett Paksra. Külön pikantériája a meccsnek, hogy az Atomosok trénere Dzunic Branislav tavaly épp az Alba Fehérvárt vezette bajnoki és kupa aranyéremig, sőt az ASE játékosa Szabó Zsolt nyakába is két aranyérem került 2013-ban. A maródiak közül Jones és Körtélyesi is parketten volt a legutóbb mérkőzésen Pécsett, de formájuk még nem a régi, míg Medve minden bizonnyal csak a kispadról szurkolhat társainak.

Carlos Frade: “A legnehezebb mérkőzésünk következik a bajnokságban. A Paks egész évben egy nagyon szilárd csapat benyomását keltette és roppant nehéz legyőzni őket. Ezt tapasztaltuk ősszel is, azóta viszont sokkal jobbak lettünk, így bizakodva tekintünk az összecsapás elé. A csapatban mindenki bevethető, egyedül Kyle Barone játéka kérdés, de remélem, hogy pályára léphet.”

Braniszlav Dzunics: “Az Alba-ASE találkozó mindig rangadónak számít a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül. Nagyon jó hangulatot és rengeteg nézőt várok Székesfehérváron. Nem éppen a legjobb előjelekkel készülünk a találkozóra, mert vereséget szenvedtünk a Pécs ellen, de nem hiszem, hogy ez olyan nagy befolyással lenne a játékosokra, hogy negatívan hasson a csapatra. Deonta Vaughn játéka kérdéses, mert ő eddig nem is edzett, bár most azt állítja, hogy kicsit jobban érzi magát. Medve Máté nem játszott a Kecskemét és a Pécs ellen sem. Ugyan elkezdett edzeni, de még mindig fájlalja a sarkát és nem vagyok biztos benne, hogy jó tenne neki, ha pályára lépne. Baki Gergely továbbra sem egészséges és Luka Markovics is megbetegedett. Ezen kívül Kovács Ákos is kihagyta az edzéseket, de ő valószínűleg játszani fog. Lehet, hogy inkább az orvosunknak kellene beszélni helyettem. Vannak most problémáink, de bízom abban, hogy akik pályára lépnek, azok megoldják a feladatot.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat.