Kosárlabda Live

A bajnokságban is a legyőzte a Kecskemét az Alba Fehérvárt!

Komoly skalpot gyűjtött a KTE-Duna Aszfalt együttese, amely magabiztos teljesítménnyel tíz ponttal verte meg a rivális Albát.

“Nagy hal” érkezett pénteken a Messzi István Sportcsarnokba, ahol a liga második rivális Alba Fehérvár együttesét fogadta Sztojan Ivkovics gárdája. A székesfehérváriak nem őrizhettek jó emlékeket a hírős városiakkal kapcsolatban, hiszen bár hazai pályán ősszel hozták a “kötelezőt”, a pécsi kupa negyeddöntőben elszenvedett vereség biztosan fájó pont.

A meccs első perceiben felidézhették a kellemetlen perceket, hiszen nagy elánnal kezdett a lila-fehér ötös. Zúgott is a csarnok, Jovanovics rögtön egy hárompontosra gondolt, Mészáros Máté pedig egy hatalmas zsákolásra, de a kezdőötös többi tagja sem lógatta a lábát, mindannyian szereztek pontot a negyed végéig (15-10).

A második felvonás sem kosáresőnek indult, de szép jeleneteknek és jó meccsnek így sem voltak híján a szurkolók, akik a negyed kezdetén nagy ovációval fogadták Wittmann Krisztián tripláját. Nem sokkal később a rend kedvéért Jovanovics is hintett egyet, amivel kisebb lavinát indított el: előbb a két amerikai, Ramone Moore és Braydon Hobbs vágott egy-egy hármast, majd ismét a hazai kapitány, Wittmann villant egyet a bal sarokból. A negyed végén nem bánkódtak a kecskemétiek a sűrű pontváltás miatt, hiszen hárompontos előnyt így is magukénak tudhattak.

A műsor a nagyszünet után is folytatódott, a főszereplő pedig továbbra is Wittmann és Jovanovics volt. Ismét az irányító kezdte egy hármassal, amit két Jovanovics-tripla követett, a szerb ráadásul még megfejelte egy 2+1-gyel, így Pongó Máté gyors középtávolija után 47-35-nél már 12 volt közte. A fehérváriak nem érvényesültek a hazai gyűrű közelében, támadásaik gyakran besültek, de a küzdőszellem nem hiányzott belőlük, igaz, ez is csak tízpontos szünetbeli hátrányhoz volt elég.

A megszokott negyed eleji hárompontost ezúttal Pongó Martin szállította, ami természetesen pompás alaphangulatot teremtett az utolsó etapra. A vendég szektorban már felhangzott az “Ébresztő! Ébresztő” rigmus, ám a fehérváriak nem azért nem játszottak, mert nem volt kedvük, hanem mert egy roppant összeszedetten védekező csapattal találták magukat szemben. Eredményes védekezésének köszönhetően a KTE-nek még az is belefért, hogy negyed középső harmadában pontot sem szereztek. A sikertelenséget egy kicsit nehezen viselte a tengerentúlról hazatérő Somogyi Gergely, akinek ütésszerű mozdulata utána többen kizárást követeltek a lelátón. Az végül elmaradt, ellentétben a kecskeméti győzelemmel, a vége 68-58-as hazai győzelem.

Sztojan Ivkovics: “Örülök Carlos Frade érkezésének, mert új színt hozott a magyar bajnokságba, sok taktikai kihívást ad a többi edzőnek. Gratulálok neki az eddigi munkájához és a második helyhez. Számunkra nagyon fontos volt ez a meccs, a srácok ma a szívüket, lelküket kitették a pályára. Soha nem gondoltam volna, hogy jól fogom érzem magam Kecskeméten, hiszen korábban sok fájdalmat okoztak nekem, a mai meccs volt az első, amikor őszinte mosollyal mondhatom, hogy jól éreztem magam, ma jó volt kecskemétinek lenni.”

Carlos Frade: “Gratulálok kollégámnak és csapatának, nagyon jó kosárlabdát játszottak. Sajnos mi mentálisan nem voltunk ott a pályán. Javítanunk kell a butaságainkon, mert attól függetlenül, hogy valaki idős vagy fiatal, mindenki követ el hibákat. Nálunk 26 éves a legidősebb játékos, elég fiatal csapat vagyunk, ha fel akarjuk venni a harcot a legjobbakkal, mint például a Kecskemét, akkor egy lépéssel előrébb kell lennünk, és nem veszíthetjük el a koncentrációnkat. Számomra első az összpontosítás, minden egyéb csak másodlagos.”