Kosárlabda Live

A címvédőt fogadja az Atomerőmű SE!

Rangadóra készül az Atomerőmű SE. A piros kékek hazai pályán a tavalyi bajnok Alba Fehérvár együttesét fogadják.

A látogatók a hazai küzdelemsorozat mellett az Európa Kupában is szerepelnek, legutóbb az Ankara ellen megszerezték első győzelmüket. A bajnokságban 5-2-vel áll a székesfehérvári alakulat, (két vereségüket Körmenden és Kaposváron szenvedték el) ami jónak módható, tekintettel arra, hogy a tavalyi gárda 90%-a kicserélődött – Dzunics edző és Szabó Zsolt immár paksiként tavaly még az Alba sikeréért dolgozott-. A jelenlegi társaságot a légiósok közül Kemp és Moore repíti, Tóth Norbert és Juhos mellett. Az említett magyar legények Somogyival kiegészülve rengeteg lepattanót szereznek, így nem könnyű ellenük játszani.

Az Atomerőmű SE Dzunic Branislav irányításával is főként a védekezésre helyezi a fő hangsúlyt, támadásban a Jones, Vaughn, McGruder, Szabó Zsolt, Kovács Ákos ötös alkot maradandót. Az Atomosok a hét közben Törökországban jártak EuroChallenge Kupa meccsen, így a mérkőzés kimenetele nagyban függ attól, melyik egylet tudott többet pihenni, regenerálódni a találkozó előtt.

Braniszlav Dzunics: “Nem volt sok időnk a felkészülésre. Az volt a lényeg, hogy a fiúk kicsit regenerálódjanak, és játszanak, ahogy tudnak a hosszú utazást követően. Az ASE-Alba mérkőzés minden évben egy rangadó, most sincs ez másképp, úgyhogy egy igazi presztízscsatára készülünk, szeretnénk egy jó meccset játszani. Nem mondanám azt, hogy az Alba egy újfajta kosárlabdát játszik. Egy kicsit agresszívabban szeretnek védekezni egész pályán. Semmi újat nem látok ebben, egyszerűen próbálják kihasználni azt, amiről úgy gondolják, hogy az erősségük. Egy elég fiatal, jó szerkezetű csapatról van szó. Szép emlékeket őrzök a Székesfehérváron töltött három évről, a mai napig úgy vagyok vele, hogy edzői pályafutásom legnagyobb sikerét ott értem el, de ez csak egy dolog, a szombati meccs teljesen másról szól. Nagyon szeretném, hogy úgy játsszon a csapatom ezen a rangadón, ahogy tud. Kerpel-Fronius valószínűleg kihagyja az összecsapást, mert a héten aláfordult a bokája.”

Carlos Frade: “Egy nagyon nehéz meccsre számítok szombaton, hiszen egy erős csapathoz látogatunk. Mindannyiunk nagyon várjuk már a találkozót, hiszen a bajnokság egyik legerősebb együttese ellen játszani mindig nagy kihívás, és biztosan egy remek mérkőzésre van kilátás. A koncentrációnkat nagyon magas szintre kell emelnünk egy ilyen atmoszférájú csarnokban, mint a paksi. Néhány hete Körmenden megtapasztaltuk, hogy milyen nehéz ilyen közegben pályára lépni. Nagy energiával játszik a Paks, és minőségi játékosok alkotják a csapatukat. Szerdán már megmutattuk, hogy képesek vagyunk egy meccsen végig magas szinten koncentrálni, ezt várom most is. Sérültjeink nincsenek, teljes kerettel utazunk Paksra.”