Kosárlabda Live

A Falco KC centere szerint a győzni akarással nincs gond!

Nincs mit szépíteni, óriási gödörben van a Falco. A sárga-feketék túl vannak már az alsóházi középszakasz felén, legutóbbi öt meccsüket elveszítették, és nincs már esélyük arra, hogy bejussanak a play-off-ba. Addig azonban, amíg biztosan nem dől el, hogy lesz-e kieső idén vagy nem, az a veszély viszont még fenyegeti a vasiakat, hogy osztályozóra kényszerülnek. Szabó Miklós, a gárda 28 éves centere is értetlenül áll a történtek előtt.

“Nagyon nehéz ebben a helyzetben bármit is mondani, mert megmondom őszintén, hogy nem tudom, mi a gond a csapattal. Többször is leültünk már a játékostársaimmal is erről beszélni, de senki nem tudja, mi lehet a gond. Igazából az egész évünk katasztrofálisra sikeredett, mind csapatszinten, mind pedig egyénileg. 0-7-es negatív rekorddal kezdtünk, most pedig öt meccse nyeretlenek vagyunk. A formánk is abszolút ingadozó, hiszen van, amikor jól játszunk, de nem jönnek az eredmények, illetve most itt volt ez a keleti túránk, ahol Szegeden borzasztóan gyengén játszottunk, szinte ugyanolyan volt az a meccsünk, mint a hazai Pécs elleni, a Nyíregyháza ellen pedig nagyon rosszul kezdtünk, aztán a harmadik negyedben feljöttünk hat pontra, de miután szinte ugyanaz az öt játékos volt végig fent a pályán, elfáradtunk, és elfogyott az erőnk” – mondta Szabó.

A nyíregyházi meccs után Andjelko Mandics edző azt mondta, úgy látja, játékosainál már mentális gondok is vannak, hiszen nem akarnak nyerni.

“Olvastam én is a nyilatkozatát, illetve ugyanezt elmondta nekünk az öltözően is, de szerintem senkinek a fejében nem fordul az meg, hogy ne akarnánk nyerni. Említette Váradi Benedek esetét is, de én nem úgy látom, hogy nem védenénk meg egymást a pályán. Ugyan nem láttam pontosan a szituációt, mert háttal voltam az egésznek, de én voltam az első, aki odaszaladt, hozzá, és megkérdeztem tőle, hogy jól van-e, mi történt.”

A Falco szerdán szabadnapos lesz, a hétvégén viszont a Körmendet is legyőző Zalaegerszeg vendégeként folytatja, ráadásul idegenben.

“Annyi előnyünk van most, hogy nem 2-3 naponta játszunk, így lesz egy teljes hetünk felkészülni a mérkőzésre. Nagyon remélem, hogy visszatalálunk a helyes útra, és sikerül végre ismét nyernünk” zárta szavait Szabó Miklós

Forrás: www.bb1.hu