Kosárlabda Live

A Falco után a Zalaegerszeget is legyőzné a SZEDEÁK!

A Falco elleni parádés játékot és szenzációs dialat követően egy hetet szusszanhattak a Naturtex-SZTE-Szedeák kosarasai, hiszen az alsóházi középszakasz hétvégi fordulójában szabadnapjukat töltötték, ám szerdán újabb roppant fontos, nagy jelentőségű ütközet vár rájuk. A negyeddöntős helyekért küzdő együttesek közül a néhány váratlan vereségbe beleszaladó Körmend és a szárnyaló Pécs egyaránt 15-15 győzelmet számlál, őket 12-12 sikerrel követi a Szeged és a Zalaegerszeg, az a két csapat, mely huszáros hajrája esetén még reménykedhet a play-offban. Pontosítunk: szerda estétől minden bizonnyal már csak az egyikük. A tét nem kicsi, hiszen a vesztes gyakorlatilag elbúcsúzhat a negyeddöntőtől.

Mind a Tisza-partiak, mind a zalaegerszegiek remek formát futnak a középszakaszban: a szegediek két vereség mellett négy, a vendéget két zakó mellett már öt összecsapást nyertek meg. A spanyol Raúl Jiménez legényei oda-vissza mattolták a Körmendet, húszassal intézték el odahaza a Pécset, de megverték a Szedeákot is többek között, mégpedig 93-79-re. Az alapszakaszban egyébként Zalaegerszegen 84-59-es, Szegeden 80-70-es hazai győzelem született, így Csorvási Milánéknak nem lehet más a céljuk, mint hogy egyenlítsenek.

Ahogy korábban már megírtuk, a Szedeák mestere számára különösen jól ismert ellenfél a ZTE. Nikola Lazic korábban Zalaegerszegen játékosként is szerepelt, majd itt lett először edző 2003-ig, aztán 2006-tól 2008-ig ismét a zalaiak kispadját foglalta el. Szép emlékeket őriz a klubról, tiszteli és becsüli az ott folyó munkát. A szerb szakember rendkívül gyors csapatnak tartja a spanyol tréner, Raúl Jiménez által vezetett ZTE-t, mely ellen különösen azért nehéz játszani, védekezni, mert “atipikus” gárda, számos különböző (alacsonyabb, illetve magas) szerkezetben tud hatékonyan működni, ráadásként minden embere jól egy-egyezik. A három kiváló amerikai légiósuk, az irányító Gerald Boston, a hátvéd Plumb és az erőcsatár Safford mellett a tapasztalt magyar kosarasaikra is oda kell figyelnie Horváth Ákoséknak, így például Gáspár Dávidra, Kámán Tamásra vagy éppen Lekli Józsefre, illetve az ifjú tehetségek közül Kovács Ádámra.

Nikola Lazics: “Legutóbb kikaptunk Zalaegerszegen, ezért most nagyon szeretnénk visszavágni. Megnéztem az ellenfelünk Körmend elleni meccsét, és hétvégén is jól játszottak. A ZTE egy remek csapat, több minőségi játékossal is rendelkezik, akik gyorsan kosárlabdáznak, sokat egy-egyeznek, és rendkívül jól váltanak át védekezésből támadásba. Közülük Saffordot tartom a legveszélyesebbnek, de az utóbbi időben Boston és Plumb is jól teljesít. Mellettük vannak rutinos játékosok, mint Kámán, vagy Lekli, így összességében jól kiegészítik egymást. Meg kell akadályoznunk, hogy könnyű kosarakat dobjanak és le kell lassítanunk őket. Nagyon fontos lesz, hogy jobban védekezzünk, mint a zalaegerszegi meccsen. Szeretnénk kontrollálni a mérkőzést, és uralnunk kell a játékot a saját palánkunk alatt. Csorvási Milán és Jonathan Levy sem edzett az elmúlt három napban. Szerencsére hétvégén nem volt mérkőzésünk, így volt időnk foglalkozni a sérültekkel, és megpróbáltuk frissíteni a csapatot.”

Raúl Jimenez: “Legutóbb, amikor a Szegeddel találkoztunk, győztünk ugyan, de szerintem bárkire veszélyesek lehetnek, hiszen talán övék a legjobb játékosállományú csapat az alsóházban. Rengeteg nagyszerű játékossal rendelkeznek, akik bármikor el tudják dönteni a meccseket. Nagyon jól dobnak a hárompontos vonalon kívülről. Branko Jereminov kiváló irányító, mellette Horváth Ákos, Molnár András és Csorvási Milán is klasszis játékos. Ugyanúgy szeretnének bejutni az első nyolcba, mint mi, ezért biztosan kiélezett és érdekes találkozó lesz. A sok mérkőzés miatt biztosan vannak, akik fáradtak, de a szerdai találkozóra mindenki bevethető lesz.”

Forrás: www.bb1.hu ; www.szegedma.hu