Kosárlabda Live

A felső házért játszik a Kecskemét!

A KTE-Duna Aszfalt a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésére készül. Pénteken a jelenleg négy győzelemmel álló, az utolsó három mérkőzését megnyerő Marso-Nyíregyháza lesz a hírős városiak ellenfele.

Amióta Sitku Ernő irányítja a Nyíregyházát, a csapat négy meccsből hármat megnyert, legyőzte a közvetlen riválisának számító Szegedet és Zalaegerszeget, valamint a legjobbak közé tartozó Sopront is. Igaz, valamennyi győzelmet hazai pályán húzta be a három légióssal és egy honosított amerikai-magyar centerrel felálló NYKK (a negyediket a 7. fordulóban szerezte a csapat Zalaegerszegen).

A KTE-Duna Aszfalt teljes kerettel edzett egész héten, szerencsére senki nem sérült. Öröm, hogy Wittmann Krisztián mozgásán már nem látszik meg a korábbi talpsérülés, és a sérülés miatti kihagyás.

Sztojan Ivkovics: “Minden mérkőzésen a győzelem a célunk, nem lehet ez másképp a Nyíregyháza ellen sem. Tisztában vagyunk vele, hogy a tabella alapján mi vagyunk a favoritok. Szeretnénk megnyerni ezt a mérkőzést. Remélem, hogy egy jó hangulatú találkozó lesz, amin a játékosaim ugyanolyan alázattal fogják tenni a dolgukat, mint eddig is. Akkor biztosan minden rendben lesz. Szeretnék gratulálni Sitku Ernőnek az eddigi sikerekhez. Mindenképpen dicséretes, hogy a legutóbbi három mérkőzésen győzelemre vezette a csapatát. Nálunk mindenki egészséges, teljes kerettel vágunk neki a találkozónak.”

Sitku Ernő: “Nagyon kemény mérkőzés vár ránk, mert a Kecskemét egy nagyon jól szervezett csapat. Jó erőkből állnak, erős a játékosállományuk, és egy kiváló edző áll a csapat élén. A mi szempontunkból nem túl szerencsés, hogy az utolsó két mérkőzésüket elveszítették, mert most biztosan még jobban akarják majd a következő győzelmet. Nekünk az a célunk, hogy ezt megakadályozzuk. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de úgy gondolom, ha a csapat fegyelmezetten játszik, akkor lehet keresnivalónk. Varga Márton sérülése sajnos továbbra sem jött rendbe, így rá biztosan nem számíthatok. A többiek esetében vannak kisebb-nagyobb sérülések, de olyan szerencsére nincsen, ami a pályára lépésüket befolyásolhatná.”