Kosárlabda Live

A forduló meglepetését okozta a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

87:83-ra kikapott az Atomerőmű SE Pécsett az élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában.

A Pécs otthonába látogatott a legutóbbi játéknapon a listavezető Atomerőmű SE. A forduló előtt 11. egylet ellen a vendégek McGruder duplájával kezdték a meccset, melyre Sarlija válaszolt. A nyitó szakaszban végig a hazaiak pár ponttal előrébb tartottal riválisuknál, de az ASE látótávolságon belül volt.

27:21-ről kezdődött a következő etap. A paksi pontokra mindig érkezett fekete fehér pont, ezért az Atom nem tudta faragni hátrányát. A periódus derekán 10 egység fölé nőtt a differencia, ami gyakorlatilag a lefújásig megmaradt. A nagyszünetben 45:36 állt a táblán.

A térfélcsere után sokáig tartotta a 10 pont körüli távolságot Csirke Ferenc együttese, majd a negyed második felében növelni tudta fórját a Pécs. A Dzunic gárda erőtlen támadásokat produkált, és védekezésben sem találta a hazaiak ellenszerét. 72:55 volt az eredmény 30 perc után.

McGruder vezérletével az ASE azonban jelezte, tetemes hátránya ellenére sem mondtak le a piros kékek a sikerről. Fokozatosan csökkent a különbség a felek között, a fáradó PVSK ellen egyre inkább erőre kapott az Atom. Az utolsó percben Kovács Ákos büntetői után már csak triplányival vezetett a vendéglátó. A kiélezett végjáték után azonban a hazaiak örülhettek.

Csirke Ferenc: “Az utolsó öt percet leszámítva, nagyon jól játszottunk, és a Paks fölé nőttünk. Igazi csapat voltunk, úgy érzem, ezzel a győzelemmel megmaradt a playoff esélyünk.”

Dzunics Braniszlav: “Igazságos eredmény született, az ellenfelünk az elejétől kezdve jobban játszott támadásban, védekezésben egyaránt.”