Kosárlabda Live

A Jászberény nyerte az alsóházi rangadót!

Beragadt a rajtnál a Marso-NYKK a Jászberény elleni nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésén, és a rossz dobóteljesítménye miatt veszített a közvetlen riválisa ellen az élvonalbeli férfi kosárlabdacsapat.

Az első negyedben a Nyíregyháza Doyne réven kezdte a pontgyártást, de a Jászberény Soós triplájával gyorsan átvette a vezetést. Hazai részről Poscic, Doyne és Mohácsi termelte a pontokat, de a Jászberény ötöséből szinte mindenki termékeny volt, különösen Mladenovics és Soós, akik két-két hárompontost is szereztek az első negyedben, így az állás 20-26 volt.

A második negyed ismét egy Doyne-duplával indult, de Markovics és Dramicsanin pontjaival tovább növelte előnyét a Jászberény. Sok kihagyott dobás jellemezte a folytatást, a két csapat inkább az eladott labdákban jeleskedett, majd a félidő végén a jászberényi Mladenovics újabb hárompontost szerzett, aztán Doyne és Poscic után Raivio is elérte a tíz pont fölötti határt. A félidő végére a Jászberény már 29-44-re vezetett.

A második félidő elején nyíregyházi részről Polyák László is felíratokozott a pontszerzők közé, majd Mohácsi Máté szerzett újabb hárompontost, viszont Doyne teljesen eltűnt a harmadik negyedben és ezt a Jászberény Raivio vezérletével ki is használta, így nem tudott feljebb zárkózni a hazai csapat.

A negyedik negyedet Walker hárompontosa nyitotta, ezzel a Nyíregyháza 12 pontra megközelítette a Jászberényt. Ekkor jött Mladenovics két büntetője, amely ismét növelte a különbséget. Hét perccel a találkozó vége előtt Doyne dobott egy triplát, majd Walker jött egy duplával, így a Nyíregyháza már csak kilenc pontos hátrányban volt. Ezután magához tért a Jászberény, és Milos Markovics közelijével, majd zsákolásával újra megvolt a kellő távolság az eredményjelzőn. Az utolsó 4 percben kilenc pontra meg tudta közelíteni a hazai pályán játszó Nyíregyháza a Jászberény együttesét, de Srdjan Antics tanítványai megrázták magukat és hosszú idő után újra győztesen hagyhatták el a parkettát.

Marso-Nyíregyháza KK–Jászberényi KSE 64–78 (20–26, 9–18, 15–15, 20–19)

Sitku Ernő: “Álmosan kezdtük a találkozót, nem tudtuk végrehajtani a gyakoroltakat. Nem vagyok elégedett a csapat harcosságával sem. Végig dekoncentráltan játszottunk, sok labdát eladtunk és a lepattanóharcot is csúnyán elbuktuk.”

Szrdjan Antics: “A legutóbbi három hazai meccsét megnyerő Nyíregyházával szemben nagy nyomás alatt játszottunk, és ezt annak ellenére is elbírtuk, hogy kihagytunk tizenhárom büntetőt. Ugyanakkor begyűjtöttünk negyvenhat lepattanót, és ez nagy segítségünkre volt a siker megszerzésében.”