Kosárlabda Live

A Jászberényt fogadja a Körmend!

Szerdán a Fortress-Jászberény vendégszerepel a körmendi városi sportcsarnokban. Egyik csapat sincs jó formában, a vasiak legutóbbi hét meccsükből ötöt elveszítettek, vasárnap 97-89-re kaptak ki Zalaegerszegen, míg a vendég kék-fehérek hazai pályán maradtak alul 81-71-re a Péccsel szemben. A hazaiaknál Zsarko Rakocsevics továbbra sem edzett, így kevés esély mutatkozik a játékára, illetve Fodor Gergely szereplése is kérdéses. A vendégeknél az eltiltott Milos Markovics nem játszhat, csakúgy, mint Nik Raivio, aki még csak gyógytornázik. A Mirza Ahmetbasics-Rasztko Dramicsanin duó már elkezdett könnyített edzéseket végezni, de még egyikük sincs 100 %-os állapotban. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy egyikük vállalja a szereplést.

Hencsey Tamás: “Azt gondolom, hogy a legutóbbi mérkőzésünkön már jobban játszottunk, de hiába dobtunk 90 közelében, megint közel 100 pontot kaptunk, és ez túl sok volt ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A Jászberénynek öt külföldi játékosa van, igaz ugyan, hogy amióta új edzőjük van, megvan az a három légiós, akire számítanak, de nem lehet tudni soha, hogy ezen mikor változtatnak. Ha ezt meglépik, akkor képesek lehetnek akár egy teljesen más szerkezetű csapattal is kiállni, így egyelőre nagy kérdés, hogy kiket fognak ellenünk nevezni. Ettől függetlenül megint csak azt mondom, hogy nekünk inkább a saját játékunkra kell összpontosítani, és végre most már kellene egy jobb védekezést produkálni.”

Halmai Gábor: “Nagyon nehéz meccset várok. A Körmend hazai pályán mindig nagyon erős, nehéz ellenük idegenben játszani, hiszen a fanatikus közönségük nagyon motiválja a játékosaikat. Ennek ellenére természetesen megpróbálunk győzni, Jászberényben már sikerült, most azon leszünk, hogy ez Körmenden is összejöjjön. Jó játékosaik vannak, de csakúgy, mint mi, most ők is hullámvölgyben vannak, és ez kihathat mentálisan a játékosaik teljesítményére. Rakocsevics, El-Amin és Wisseh a három húzóemberük, a két amerikai remekül egy-egyezik, nagyon jól bontja a védelmet, összehúzza az ellenfél védekezését, és kintről is veszélyes. A magyarjaik közül elsősorban Ferencz Csabát és Török Rollandot emelném ki, utóbbit jól ismerjük, és láttam a ZTE elleni teljesítményét, ahol ugyan érződött még rajta a meccshiány, de frissen, lelkesen, és agresszíven szállt be, sokat segíthet ő is a körmendieken. És persze nem szabad megfeledkeznünk a lelkes fiataljaikról sem, akik, ha elkapják a fonalat, hazai pályán veszélyesek lehetnek.”

Forrás: www.bb1.hu