Kosárlabda Live

A Jászberényt fogadja a Pécsi VSK-Pannonpower!

A múlt hét végén edzőváltáson áteső Jászberény együttesét fogadja a Pécs. A hazaiak az elmúlt fordulóban nagy meglepetésre legyőzték a listavezető Paksot, így jó hangulatban várják a vasárnap esti találkozót. A vendégek újdonsült mestere, Srdjan Antics is nagy kedvvel vágott neki a munkának, komoly kihívásnak tartja ugyanis a magyar bajnokságot.

Csirke Ferenc: “Javult a hangulat az öltözőben a múlt heti bravúros győzelmünk után. Ez az a dolog, amit szeretnék megértetni a játékosaimmal: a saját közérzetünk, hitünk miatt kell ilyen teljesítményt nyújtanunk a mérkőzéseken. Most nem is feltétlenül a dobószázalékra, statisztikákra gondolok, hanem a hozzáállásra, a mentális dolgokra. Ők is érzik, hogy más így végigedzeni egy hetet, sokkal könnyebben megy a munka. A Jászberény érkezik hozzánk. Úgy gondolom, ha csak a játékosok egyéni képességeit nézzük, a Szolnok után a második legerősebb kerettel rendelkezik a bajnokságban a berényi együttes. Valamiért viszont eddig nem működött a játékuk. Ennek következtében edzőt váltottak, ami pozitívan is elsülhet: a játékosok ugyanis bizonyítani akarnak az új vezetőedzőnek. Nem tudom, mire készüljünk, mennyire gyakorolnak új dolgokat az új szakvezetővel. Így egyénileg próbálunk minden játékosból felkészülni. Négy külföldi és négy-öt válogatott szintű magyar játékos alkotja a keretüket. Nehéz mérkőzésre számítok, de a közönségünk segítségével megnyerhetjük a találkozót. A héten mindenki tudott edzeni a csapatból, az egyedüli nehézségünk a hideg csarnok volt – a kinti fagyok miatt nehezen lehetett felfűteni az arénát.”

Srdjan Antics: “Az elmúlt fordulóban a Pécs nagyon jó eredményt ért el. Emiatt és a korábban elért eredményeik miatt is tiszteljük őket, de félni nem félünk. Tisztelem a magyar NB I-et, amelyről azt gondolom, erősebb, mint egy-két szomszédos ország élvonalbeli bajnoksága. Sok az azonos képességű csapat, bárkit legyőzhetünk a mezőnyben, de ugyanígy szinte bárki ellen vereséget is szenvedhetünk. Nagyon érdekes, izgalmas kihívásnak tartom a mostani munkámat. Az első heti edzéseken látottakkal elégedett voltam. Nem volt jó passzban az elmúlt időszak gyengébb eredményei miatt a csapat, de fel kell emelnünk a fejünket, pozitívan kell gondolkodni. Előre kell tekinteni, mindig a következő meccsre kell koncentrálni, nem szabad a múlton keseregni. Ezt a gondolkodást kell elsajátítani. Nem vagyunk könnyű helyzetben: öt mérkőzésünk van még hátra az alapszakaszból, ebből négyet idegenben játszunk. Azonban a lehető legjobb eredményt kell kihoznunk ebből az öt találkozóból, ezért dolgozunk. A fejemben már körvonalazódott, hogy melyik légiós marad ki a vasárnapi mérkőzés keretéből, de addig még lesz két edzésünk, ahol nagyon sok minden változhat.”