Kosárlabda Live

A jó formában lévő ZTE-t fogadja az Albda Fehérvár!

A férfi kosárlabda bajnokság 20. fordulójában, szombat este hat órakor a második helyen álló Alba Fehérvár csapata fogadja a Zalaegerszeget, amely a tizedik helyen áll a tabellán. A hazaiak az utolsó két mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, de a Magyar Kupában már a legjobb nyolc között búcsúzni kényszerültek. A Zalaegerszeg az előző fordulóban nagy meglepetésre megszakította a Körmend november óta tartó veretlenségi szériáját, így Raúl Jimenez tanítványai önbizalomtól duzzadva léphetnek pályára Carlos Frade csapata ellen.

Carlos Frade: “A Zalaegerszeg nagyot változott az edzőváltás óta. Nagyon kemény csapat benyomását keltik, rengeteg pontot szereznek, és a kispadjuk is igen erős. Raúl Jimenez is kiváló munkát végez, mióta kinevezték a csapat élére. Nem is emelnék ki külön egy zalaegerszegi játékost sem, mert csapatként erősek. A legnagyobb veszélyt talán a gyorsaság és az aktivitás jelenti, amit mutatnak az utóbbi mérkőzéseiken. Remekül védekeznek, az egészpályás letámadást is kiválóan alkalmazzák, így nagyon fontos, hogy koncentráljunk, és gyorsabbak legyünk. Nagyon meg kell dolgoznunk érte, ha győzni szeretnénk.”

Raúl Jimenez: “Az Alba nagyon jó csapat, csupa tehetséges játékossal. Nagyszerűen támadnak, és roppant keményen védekeznek, és Carlos Frade személyében kiváló edzőjük van. Egy remek csapatról van szó, amely az EuroCup sorozatban edződött, ezért több játékosra is kiemelten kell figyelnünk, elég ha csak Hobbs-t, Somogyit, vagy Supolát említem, de mondhatnék több nevet is, mert az Alba egyik legnagyobb fegyvere, hogy minden mérkőzésen más játékosuk nyújt kiemelkedő teljesítményt. Az ellenfelünk nagyon gyorsan játszik, és roppant kemény a letámadásban, így minden labdát meg kell majd becsülnünk. Akik szeretik a kosárlabdát, biztosan érdekes mérkőzést láthatnak majd. Úgy néz ki, mindenki egészséges, és remélem ez így is marad.”