Kosárlabda Live

A jó hajrának köszönhetően ismét győzött a ZTE!

Idén kétszer is kikapott már a Nyíregyházától a Zalaegerszeg, így a mai találkozó kérdése az volt, hogy mumusa marad-e Kámánéknak a sereghajtó.

Polyák triplája megadta a kezdő lökést a vendégeknek, akik az első perceket leszámítva, Walker és Poscic vezérletével uralták az első negyedet, tíz perc után 18-14-re vezettek.

A folytatásban is az NYKK volt a jobb, beragadt a második negyed elején a ZTE. Már majdnem megvolt a közte tíz, amikor jött egy fordulat: Bostonék elkezdtek zárkózni, és végül fordítottak is. Koma kosara után azonban, ha csak eggyel is, de Sitku Ernő csapata állt jobban a szünetben.

A harmadik negyedben ismét fordítottak, és meglógtak héttel a zalaiak. A Nyíregyháza azonban nem adta fel, de Gáspár tripláinak köszönhetően harminc perc után a kék-fehérek álltak jobban.

Hihetetlen izgalmakat tartogatott az utolsó játékrész. Előbb megint megakadt Raúl Jimenez csapata, egy 11-0-s vendég roham után 66-70 állt az eredményjelzőn, majd egy hasonló periódussal válaszoltak Lekliék. Ez már túl sok volt az NYKK-nak, a ZTE ha nehezen is, de behúzta a kötelezőt.

Raúl Jiménez: “Nem egyes játékosok, hanem csapatjáték volt ma az erősségünk. Nagyot küzdöttünk a jól játszó, harcoló Nyíregyháza ellen, jól védekeztünk, és a támadás is működött, mert csapatként oldottuk meg, pedig a letámadás és a zóna ellen nehéz boldogulni.”

Sitku Ernő: “Szomorú vagyok, volt esélyünk a győzelemre, szerintem a mi hibáinkból zárkózott fel a Zalaegerszeg. Rossz ritmusban támadtunk, csapatjáték helyett egyéni próbálkozásink voltak, ami rossz dobószázalékot eredményezett, pedig harcosan játszottunk.”

Forrás: www.bb1.hu