Kosárlabda Live

A Kaposvárt fogadja a Sopron KC!

Kedden este hat órakor a Sopron fogadja a Kaposvárt a felsőházi középszakasz negyedik fordulójában. A somogyi alakulat eddig egyetlen mérkőzést vívott a középszakasz során, ezen hazai pályán 84–76-ra maradt alul az Atomerőmű SE csapatával szemben. A „holtidőben” előkészületi meccset vívott a két együttes, melyen szintén paksi diadalt született. A soproniak kiváló formában kosárlabdáznak, erre remek bizonyíték volt az alapszakasz hazai veretlensége, s a középszakasz legutóbbi mérkőzése is. A határvárosiak az Alba Fehérvár otthonában igen meggyőző teljesítménnyel arattak 77–69-es diadalt. Az alapszakasz során a kaposváriak 79–69-es hazai győzelemmel kezdték a „párharcot”. Idén februárban aztán 93–79-re nyertek Hűség Városában a soproniak. Nem mellesleg a Pécset rendezett Magyar Kupa nyolcas döntőjében szintén a soproniak törtek borsot a somogyiak orra alá, akkor a 78–73-as vereség a kaposváriak búcsúját is jelentette egyben.Az elmúlt alig több, mint két hét során még inkább beilleszkedhetett a kaposvári együttesbe a Wayne Chism helyére szerződtetett bahamai Bennet Davis, így immár tőle is joggal várhatunk el teljes értékű teljesítményt. Ezzel együtt is bravúrnak számítana a hatodik helyen tanyázó kaposváriaktól a győzelem Sopronban.

Sabáli Balázs: “Biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, mert jól ismeri egymást a két csapat. Idén már három alkalommal találkoztunk, legutóbb a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Igaz, hogy azóta történt náluk egy változás, mert Wayne Chism helyét Bennet Davis vette át center poszton, de a játékrendszerük az új játékos érkezésével sem változott meg, ugyanazt játsszák, mint eddig. Davis hasonló képességű játékos, mint Chism volt, ezért ugyanúgy készülünk, mint a korábbi találkozókra. Magas poszton mindenképpen oda kell figyelnünk arra, hogy ne tudjanak sok lepattanót elvinni, illetve a kisembereik távolról elég veszélyesek tudnak lenni. Egy stabil, jó védekezéssel sikerülhet a győzelem. Most öt mérkőzést játszunk majd zsinórban hazai pályán. Az Alba elleni győzelemnek is akkor lesz igazán értéke, ha a soron következő meccsekből minél többet le tudunk hozni. Tóth Gergely még nem százszázalékos és Ruják András is kisebb talphúzódással küszködik, de várhatóan mindkét játékos pályára fog lépni. Remélem, hogy összeszorítják a fogukat, és mindent megtesznek a győzelemért.”

Fekete Ádám: “Extra teljesítményt kell nyújtanunk, hogy egy jó mérkőzést játszhassunk, de ez a célunk. Biztos, hogy nem lesz könnyű. A Magyar Kupában is összekerültünk, így bőven van tapasztalatunk az ellenfélről. A Sopron az idei bajnokság egyik legerősebb csapata, pláne hazai pályán. Sokan vannak, és fegyelmezett a védekezésük. Milos Boriszov személyében van egy extra dobó játékosuk. Mindenképpen jó dobószázalékra van szükségünk, ez megalapozhatja a győzelmet. Ha ez nem lesz meg, akkor szinte lehetetlen nyerni. Kisebb sérülések vannak a csapatban, de bízom benne, hogy mindenki vállalni fogja a játékot. Becsületesen felkészülünk, és ha sikerül a legjobbunkat nyújtani, akkor lehet esélyünk.”

Forrás: www.bb1.hu