Kosárlabda Live

A Körmend ellen avatják az új Vodafone Sportcsarnokot!

Vasárnap délután öt órakor az Alba Fehérvár az EGIS Körmend csapatát fogadja a férfi kosárlabda bajnokság 15. fordulójában. A hazaiaknak különösen fontos a mérkőzés, mivel a megújult Vodafone Sportcentrumot a Körmend elleni találkozóval avatják fel. Carlos Frade tanítványai a harmadik helyről várják az összecsapást, míg az új irányítóval felálló Hencsey Tamás együttese a hatodik helyen áll a tabellán.

Carlos Frade: “A Körmend egy nagyon kemény ellenfélnek ígérkezik, ősszel le is győztek minket. Jelentős változások voltak a keretükben, szerintem most erősebbek is, mint a bajnokság elején. Rendkívül jól támadnak. A távoli és a közeli dobásokra kijátszott figuráik egyaránt veszélyes fegyvernek számítanak. Roppant egységes csapatról van szó, ezért végig koncentráltan kell játszanunk, ha győzni akarunk a mérkőzésen. Voltak a héten kisebb sérülések, de ezek nem hátráltattak minket a felkészülésben. Nagyon jó meccset várok a csarnokunk avatója alkalmából, úgy érzem, készen állunk a feladatra.”

Hencsey Tamás: “Ismerjük az Alba játékstílusát, így mindenképpen egy kemény mérkőzés elé nézünk. Nagyon sokat használják a letámadást, szinte egész mérkőzésen, így ennek a feladatnak a megoldása különösen fontos lesz. A hazai meccsünkön ezt sikerült megoldanunk és nyerni tudtunk. Remélem, hogy ez most is sikerül megoldanunk és egy jó mérkőzést játszunk. Farkas Attila még mindig a lábával bajlódik, így nem tudom, hogy rá mennyire számíthatok, illetve Rakocsevicsnek is vannak kisebb problémái, de remélem, hogy rendeződnek a dolgaink és mindenki hadra fogható lesz.”