Kosárlabda Live

A Körmend ellen menetelne tovább a Szeged!

Két nagyszerű győzelemmel örvendeztette meg drukkereit a múlt héten a Naturtex-SZTE-Szedeák. Az alsóházi középszakaszban előbb hazai pályán a Jászberényt, majd idegenben a Nyíregyházát fektették két vállra a tiszapartiak, úgy, hogy mindkét esetben a végjátékban vitték döntésre a dolgot. Ezek a diadalok erőt és önbizalmat adhatnak a folytatásra: fontos is lenne, hogy megmaradjon a lendület, hiszen szerda-szombat-szerda ritmusban nyolc nap alatt három sorsdöntő jelentőségű ütközet vár a Tisza-partiakra, akik több riválissal folytatnak fej-fej melletti küzdelmet a nyolcadik, még negyeddöntőt érő pozícióért. Elsőként a hetedik helyen tanyázó, a felsőházról éppen lemaradó Körmend látogat Szegedre, majd Pécsre utaznak Kiss Zsolték, végezetül a Falcót látják majd vendégül. Egyelőre azonban csakis az első, a Körmend elleni csörtére koncentrálnak, hétvége óta a vasiakból, a vasiak ellen készülnek.

Az Egis Körmenddel az alapszakaszban kétszer csapott össze a Szedeák: idegenben 88-81-re sikerült nyerniük, majd Szegeden hosszabbítást követően drámai körülmények között 92-89-cel vágott vissza a háromszoros bajnok. A Hencsey-legények meglepetésre rosszul rajtoltak a középszakaszban, hiszen odahaza kaptak ki a ZTE-től, majd Jászberényben is zakóztak, legutóbb viszont a Nyíregyházát már el tudták kapni. Minden bizonnyal rendkívül motiváltan lépnek majd pályára szerdán, hiszen nem szeretnék, ha az utolsó fordulókban még számolgatniuk kellene, ám a lelkesedéssel és az akarattal a hazaiak részéről sem lesz gond.

Nikola Lazics: “Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert úgy gondolom, hogy a Körmend az alsóház legerősebb, legjobb csapata. Rengeteg kiváló játékosuk van, elég, ha csak El-Amint vagy Rakocsevicset említem. Nagyszerűen támadnak, ezért nagyon jól kell védekeznünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk ellenük. Fontos lesz, hogy ne csak harminckét percig játszunk jól, mint ahogy tettük legutóbb a NYKK otthonában, maximális koncentrációra lesz szükség az egész mérkőzés folyamán. Tudtunk nyerni Nyíregyházán, és bár nagyon nehéz lesz, de szeretnénk győztesen elhagyni a pályát most a hazai közönségünk előtt is. Williams a napokban betegeskedett, de remélem, hogy tud még edzeni velünk az összecsapás előtt. A hétfői edzésen Csorvási Milán a bokáját fájlalta, bízom benne, hogy nem súlyos és tud játszani szerdán.”

Hencsey Tamás: “Amióta utoljára játszottunk a Szegeddel, azóta edzőt cseréltek, leigazolták Molnár Andrást, illetve Horváth Ákos is kezd egyre jobb formába lendülni, azért azt gondolom, hogy egy erősebb csapattal találjuk szembe magunkat. A hétvégén mi voltunk a szabadnaposak, ezért próbáltunk egy kicsit más jellegű munkát végezni. A saját dolgaink, hibáink kijavítására fektettük a hangsúlyt támadásban és védekezésben is. Mindig leadom a meccs előtti napon a nyilatkozatom, és most már rendszerint az utolsó edzésen történik valami. Most éppen Wisseh nem tudott jönni a kedd délelőtti gyakorlásra, mert elkapta egy vírus. Remélem, hogy csak egy gyors lefolyású, átmeneti, és tud majd játszani. A többiek szerencsére rendben vannak, bízom benne, hogy ez így is marad.”

Forrás: www.bb1.hu