Kosárlabda Live

A Körmend nyerte a Vasi El Clasico-t az alsóházban!

Még el sem kezdődött a szezonbeli negyedik vasi El Clásico, máris ünnepeltek a körmendiek. A hangosbemondó köszöntötte Hencsey Tamás edzőt és Sonyák Bélát, akik ma ünneplik születésnapjukat, Zsarko Rakocsevics és Muhammad El-Amin pedig átvehette december, illetve január legjobbjainak járó díjat. Ezzel azonban még mindig nem volt vége: a piros-feketék vezetősége bejelentette, hogy a vesezúzódásából jelenleg is lábadozó Török Rolland két évvel hosszabbított.

A Falco kezdett jobban, Andjelko Mandics együttese égett a bizonyítási vágytól, hiszen egyrészt szerdán pocsékul játszott az Aréna Savariában a Pécs ellen, másrészt idén eddig az összes megyei rangadót elbukta. Előbb 7-2-re, majd 12-6-ra vezettek Mitchellék. Hencsey Tamás a 7. percben időt kért, az első negyedet azonban így is három ponttal, 19-16-ra a szombathelyiek nyerték.

A folytatásban is a Falco akarata érvényesült, így a 15. percben ismét időt kellett kérnie Hencsey Tamásnak. Ez már használt, apránként, de zárkóztak a hazaiak, akik 26-25-nél már a vezetést is átvették. Ekkor Mandics edzőnek kellett rendeznie a sorokat, a nagyszünetre 37-31-es körmendi vezetéssel fordultak a csapatok.

Továbbra is fej-fej mellett haladt a két együttes, hol egyik, hol másik gárda vezetett. Will Tamás elkapta a fonalat, és megállás nélkül szórta a triplákat. Zagorac ziccerével 56-56-os eredményt mutatott a tábla 30 perc után.

Megjósolhatatlan volt a győztes, mert hiába lógott meg a Körmend vagy a Falco, mindig érkezett válasz. A hajrára a kipontozódások miatt elfogytak a vendég játékosok, El-Aminék pedig biztos kézzel büntetőztek, így egy szoros meccsen ismét piros-fekete ezúttal 86-82-es  sikert hozott a vasi rangadó.

Hencsey Tamás: “Nagyon örülök a győzelemnek, ez egy igazi vasi El Clásico volt, nagy küzdelemmel, de sok hibával. Ennek ellenére mindkét oldalon voltak szép kosarak. A védekezésünkkel ma sem lehetek elégedett, de azért most már jobban ment, mint Szegeden. Ezúttal inkább támadásban láttam nagyobb problémát, néha ritmustalanok voltunk. Volt, hogy gyorsan és szépen tudtunk kosárlabdázni, de olyan is volt, amikor szinte csak szenvedtünk a pályán. Zsarko személyében volt egy extra teljesítményünk, sokat köszönhetünk neki, illetve szurkolóinknak is, akiknek köszönjük a biztatást. Végezetül szeretnék gratulálni a Szolnoknak, hogy idén is bejutott az EuroChallenge négyes döntőjébe, ahol sok sikert kívánunk nekik!”

Andjelko Mandics: “Igazi rangadó volt. Volt, amikor mi játszottunk jobban, de sajnos a Körmendnek ma több jó periódusa volt. Azzal, hogy küzdöttünk, akartunk, hajtottunk, meg vagyok elégedve, de 16 eladott labdával idegenben nagyon kevés esélye van egy csapatnak nyernie. Szerintem a fordulópont az volt, amikor a negyedik negyedben négy pontos előnyünknél kihagytunk egy ziccert és eladtuk a labdát. Utána már hiába próbáltunk visszajönni, sajnos a végén szerencsénk sem volt. Egyáltalán nem akarom a játékvezetőket kritizálni, de most, hogy ránéztem a statisztikára, a 36-18-as büntetőarány eléggé meglepett. Tényleg nem akarom a bírókra fogni a vereséget, de ez azt mutatja, hogy a Körmend egyáltalán nem védekezett semmit, mi pedig nagyon durvák voltunk. Most lesz három kemény idegenbeli meccsünk, arról is megvan a véleményem, hogy hogyan lehet ilyen sorsolást készíteni, nem vagyunk irigylésre méltó helyzetben, de természetesen nem adjuk fel.”

Forrás: www.bb1.hu