Kosárlabda Live

A Körmend nyerte az örök rangadót!

Örök rangadót játszottak a Körmenden. A találkozó előtt a hazai csapat vezetői köszöntötték Kutasi Gergelyt aki 200. mérkőzését játszotta a vas megyei klub színeiben.

6-0-val villámrajtot vett a Körmend, ám a ZTE nem „ragadt benn”: Lekli palánk alatti harcos kosarait egy menetrend szerinti sapka is követte, máris egált mutatott a körmendi városi sportcsarnok eredményjelzője. A vasiaknál Rakocsevics brusztolt nagyot és a klasszikus centeriskola minden fortélyát felvonultatta, a másik oldalon Kovács Ádám volt nagyon hasznos a mezőnyben. Olyannyira, hogy a 7. percben 12-14-nél már Hencsey Tamásnak kellett időt kérnie. Sok volt a fault zalai oldalon, hamar bónuszba került a Körmend, ám a ZTE kispadja kiválóan szállt be: Kámán triplával nyitott, valamint Koma Dániel is nagyon szép dolgokat csinált támadásban. A jó hangulatról a közönség is gondoskodott, apró fricskákkal a sportszerűség keretein belül bíztatta mindkét tábor kedvenceit igazi rangadó hangulat uralkodott. A 19-23-as zalai előnnyel záródót az első negyed.

A második negyed elején folytatták a vendégek a jó játékukat. Koma szerzett szemfüles kosarat, majd 23-31-nél vastaps kíséretében kapott pihenőt. Nem hagyta magát ám a Körmend: Fodor Gergely ugyan lábbal képtelen volt tartani bárkit is. Fears viszont agilisen játszott, elsősorban ennek köszönhetően jól használta ki a javára megítélt 10 büntetőt. Szólt is zalai oldalról a „csak a büntetők” rigmus, ebben 17-5-re vezettek az első 20 perc után a vasiak. 36-37-es állással fordultak a csapatok Zalakerámia.

A második félidőt ismét egy 6-0-val kezdte a hazai csapat, Völgyi Péter rögtön időt is kért. Hamar felzárkózott a ZTE, Safford kihagyott zsákolását másodszorra már nem ismételte meg, ám a túloldalon Rakocsevics tarthatatlannak bizonyult. Az eddig mindkét oldalon elmaradó triplák viszont körmendi oldalon jöttek be: előbb a román-magyar Török Rolland, majd Ferencz köszönt be. 55-49-es legnagyobb hazai előnyre még rá tudott rakni a Körmend és már 10 is lett a különbség. 60-51-es állással várták a csapatok a záró felvonást.

A negyedik negyedben megpróbálta a hátrányát ledolgozni a vendég együttes. Kusnyer triplájára, Kovács Ádám válaszolt triplával. Ha csak egy kosárnyival is, de a Körmend folyamatosan az egerszegiek előtt tudott járni. Ez pedig elég volt, hogy a találkozót 82-74-re nyerjék a hazaiak.

Hencsey Tamás: “Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is, mert ez egy Körmend-ZTE rangadóhoz méltó mérkőzés volt. Eddig mindig a lepattanókkal voltak problémáink, most tudunk szedni 15 támadó-lepattanót. Ez dicséretes, ám a hárompontosokat 20 % alatt dobtuk, ez nem működött. Az első félidőben ritmustalanul játszottunk, én úgy érzem, hogy a harmadik negyedben dőlt el meccs, amikor ritmust találtunk. Köszönöm a közönségnek a biztatást.”

Völgyi Péter: “Gratulálok a Körmendnek. A második félidőben jobban játszottak, mint mi. Bár úgy gondolom, hogy tartalékosan nem rossz ez az eredmény tőlünk. A lepattanókért nagyon küzdöttünk, de itt is legyőzött minket a Körmend. Főként ennek köszönheti a győzelmét. Ami még számomra egy kicsit furcsa, hogy mi 14 büntetőt dobhattunk, ők 32-t. Én nem éreztem, hogy a két csapat játéka közt ekkora agresszivitásbeli különbség lenne. Nálunk öten is dobtak 10 pont felett, ami jó támadójátékot mutat, de ennek ellenére azért akadoztunk rendesen. Voltak hullámvölgyeink, amiket ki kell javítanunk, ha szeretnénk győztes meccseket még ebben az idényben, márpedig nagyon is szeretnénk.”