Kosárlabda Live

A listavezetőt fogadja a Pécsi VSK-Pannonpower!

A Kecskemét elleni idegenbeli siker után a bajnokság 18. játéknapján ismét utazik az Atomerőmű SE kosárlabda csapata. A piros kékek ezúttal Pécsett vendégszerepelnek.

A PVSK-Pannonpower a meccs előtt a 11., vagyis az utolsó előtti helyen áll, 5 győzelemmel és 12 vereséggel. A hazai mérlege 4-4, legutóbbi öt mérkőzéséből kettő győzelem- három vereség. A 17. játéknapon szomszédvári rangadót bukott otthonában a fekete fehér sereg, a Kaposvár 88:69-re diadalmaskodott. Csirke Ferenc vezetőedző azonnal benyújtotta lemondását, ám a vezetők megerősítették pozíciójában. Sőt a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség a napokban az év trénerének is megválasztotta a tehetséges szakembert, mellette játékosai Kovács Péter és Halász Ákos is elismerésben részesültek. Fordulatos napok vannak tehát a Pécs háta mögött.

Az Atomerőmű SE nyugodtabban készülhetett a hétvégi összecsapásra, bár Körtélyesi és Medve sérülése komolyabb a vártnál, ezért ők biztosan nem léphetnek pályára, Jones könnyített edzéseket végzett. Az ASE 15-2-es mutatóval magabiztosan vezeti a tabellát, így kellő önbizalommal – és a kecskeméti diadallal a tarsolyban- szállhatnak buszra a kosarasok. Dzunic Branislav ismérve, hogy nem engedi játékosainak a lazítást, vagy a könnyelműséget, így biztosan újra 100%-on pörög majd az ASE.

Csirke Ferenc: “A bajnokság első helyezett csapata érkezik hozzánk, amelyik nem véletlenül áll az élen. Jellemző rájuk, hogy nagyon nagy hátrányból is képesek visszajönni, és megfordítani a meccseiket. Ellenük abszolút igaz, hogy negyven percig kell maximálisan koncentrálni. A kollégám minden posztra majdnem két embert tud forgatni. Úgy érzem, hogy kellőképpen felkészültünk a Paksnak a támadó-, de inkább a védőjátékából, ami a nagy erősségük. Nagyon remélem, hogy tudunk velük egy jó mérkőzést játszani. Mindenki egészséges, úgyhogy teljes csapattal várjuk a Paksot. Bízom benne, hogy a szurkolóink nem hátráltak ki mögülünk a Kaposvár elleni vereség óta. Úgy várjuk a találkozót, hogy meg kell nyernünk ezt a meccset, mert még mindig nem mondtunk le a play-off-ról. Azt is látni kell azonban, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen egy nagyon jó csapat a Paks, és ezt már többször is bizonyították ebben a szezonban.”

Braniszlav Dzunics: “Nehéz meccset várok, mert fordulóról fordulóra beigazolódik, hogy elég kiegyenlített a mezőny. Mindenkinek van valami, amiért küzdhet, a Pécs is biztosan javítani szeretne a jelenlegi helyzetén. Mi szeretnénk ugyanolyan játékot nyújtani, mint a legutóbbi mérkőzéseinken. Úgy gondolom, hogy a Pécs egy erős csapat, amely azonban játékoshiánnyal küzd, mert nem elég erős a cserepadja, és szerintem ebből adódnak a problémáik. A kezdőötösük és az első számú cseréik azonban még mindig képesek bárkire veszélyesek lenni. Tele vagyunk sérültekkel, Medve Máté és Baki Gergely játékára kevés esély van. Jones és Körtélyesi elkezdetek edzeni, de óvatosan tréningeznek, nem tudom, hogy milyen állapotban lesznek a találkozóra.”

A két csapat mérkőzése ősszel 81-62-es ASE győzelemmel ért véget. Merről itt olvashat.