Kosárlabda Live

A Nyíregyházát is legyőzte a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

A sereghajtó Nyíregyháza ellen játszotta harmadik hazai meccsét az alsóházi középszakaszban a szenzációs formában lévő Pécs. Bár Csirke Ferenc edző előzetesen óvatosan nyilatkozott, a baranyai szurkolók vélhetően kötelező győzelmet vártak Bíróéktól, már csak azért is, mert az NYKK erősen tartalékos felállásban érkezett a Lauber Dezső Sportcsarnokba: Mohácsi, Polyák és Kósa sem állhatott Sitku Ernő rendelkezésére.

A PVSK kezdett jobban, elsősorban távoli dobásainak köszönhetően. Azonban a vendégek sem adták fel, akik inkább palánk alatti játékukra építettek. Az első tíz percet öt ponttal 18-13-ra nyerték a párducok.

Hullámzó játékot hozott a második negyed. Mindkét csapat rengeteget hibázott. Továbbra is inkább a küzdés, mintsem a magas színvonal dominált. A nyíregyháziak egy pillanatra kiegyenlítettek, aztán ismét rákapcsoltak Csabayék, hogy aztán jöjjön az újabb fordulat: átvette a vezetést az NYKK. A félidőre 40-36-os állással vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben sikerült rendeznie a sorokat Csirke Ferencnek, csapata elhúzott 14-15 ponttal, és aztán meg is nyugodott. A vendégek ugyan próbálkoztak becsülettel, volt még egy kisebb fellángolásuk, de aztán a végére elfáradtak, így ha ezúttal nem is sima, de újabb fontos győzelmet aratott a PVSK.

Csirke Ferenc: “Gratulálok a srácoknak, nehéz mérkőzés volt. A Nyíregyháza zónája ellen nehezen találtuk a ritmust, sokat hibáztunk, nem lehettünk igazán nyugodtak, de összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk. Nagy menetelésen vagyunk túl, jól jön most ez a hétvégi szünet, így van időnk készülni a ZTE ellen.”

Sitku Ernő: “Gratulálok a Pécsnek, jól használták ki a hibáinkat. Sajnos ismét hagytunk elszalasztani egy lehetőséget. Idegenben nem bízunk úgy magunkban, mint otthon, márpedig ez a plusz mindenképpen kell ahhoz, hogy vendégként is tudjunk győzni.”

Forrás: www.bb1.hu