Kosárlabda Live

A PVSK-t fogadja a Falco KC!

Szerdán este egyik legnagyobb riválisát, a Pécset fogadja hazai pályán a Falco. A sárga-feketéknél mindenki egészséges, így teljes kerettel állhatnak fel. Mandics edző egyelőre még nem tudja, hogy melyik légiósát hagyja ki a négy közül. A pécsiek a ZTE elleni meccsük előtt hétből hatot nyertek, ám Egerszege simán elvéreztek. Csirke Ferenc edző hasonló taktikával készül a Falco ellen, mint a hétvégén.

Andjelko Mandics: “Nagyon kellemetlen csapat a Pécs, mert tulajdonképpen az erőcsatár poszton szereplő Budimir is inkább hármas, így négy alacsony emberrel játszanak. Ebből adódóan szinte mindenki nagyon jól is dob kintről. Harcosak, nagyon komolyan kell őket venni, mert egy-egy kihagyást azonnal megbosszulnak. Ezt bizonyították a januári alapszakasz meccsen is, amikor jól kezdtünk, de aztán amint tompán, puhán, lazábban játszottunk, rögtön visszajöttek a nyakunkra. A ZTE és a Jászberény ellen jól játszottunk, úgyhogy remélem ez a jó formánk továbbra is kitart. Hazai pályán természetesen győzelmet várok, hiszen aki odahaza kikap, az lassan le is mondhat play-off álmairól. Pszichésen is nagyon fontos lenne, hogy a jászberényi meccsünk után visszatérjünk a győzelem útjára. Nem szabad arra gondolnunk, hogy mi történt pénteken, mert azon már úgysem tudunk változtatni. Mindenki nagyon nehezen dolgozta fel az ott történteket. A srácoknak azt mondtam, hogy próbáljanak meg egy kicsit még jobbak lenni, és akkor talán nem történnek ilyen dolgok…”

Csirke Ferenc: “Újabb nehéz meccs előtt állunk. Rengeteg problémánk van mostanában. Elég sovány a keretünk, nem fekszik nekünk, hogy három naponta meccset kell játszanunk. Kovács Péterre biztosan nem számíthatok, Nagy Krisztián még csak 80 %-os állapotban van, vasárnap és hétfőn pedig Nelson és Budimir sem tudott velünk edzeni sérülés miatt. Fel kell kötni a gatyánkat, mert a Falco jó formában van, nyertek otthon a ZTE ellen, és egy peches végjátékban kaptak ki Jászberényben. Mi soha nem arról voltunk híresek, hogy feladnánk, szeretnénk bebizonyítani, hogy a januári jó meccsünk nem csak véletlen volt Szombathelyen, és szeretnénk nyerni. Ha Kovács Pétert leszámítva mindenki tud játszani, akkor úgy érzem, hogy lehet esélyünk. Ugyanazt a taktikát kell alkalmaznunk, mint a ZTE ellen, hogy ne legyen sok gyorsindításuk, mert a Falcónak is ez a fő erőssége. Ez sajnos Zalaegerszegen nem sikerült, bízom benne, hogy most igen.”

Forrás: www.bb1.hu