Kosárlabda Live

A sereghajtó Nyíregyházát fogadja a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

Volt a bajnokságnak olyan időszaka, amikor a Marso-NYKK-nál a Pécset „nézték ki” maguknak ellenfélül az egyre inkább érésben lévő osztályozóra, ez azonban felejtős lett. A PVSK nemhogy a kiesés ellen, hanem egyenesen a rájátszásért küzd, a férfi élvonal alsóházi középszakaszának eddigi hét mérkőzéséből hatot megnyert, és a hetedik helyről várja a folytatást, vagyis a szerdai, Nyíregyháza elleni hazai mérkőzést. Időközben az NYKK mumusává vált a baranyai alakulat, hiszen az alapszakaszban idegenben elszenvedett viszonylag szoros vereség után hazai pályán két sima fiaskó az alapszakaszban 78–58, majd a középszakaszban 88–76 következett.A nyíregyháziak elmúlt három meccsen nyújtott játéka alapján Sitku Ernő akár bizakodó is lehetne, ha nem lenne még mindig sérült Polyák László, Kósa Tamás és Varga Marcell, valamint ha nem éppen szerdán kezdené meg az államvizsgáinak sorozatát Mohácsi Máté, a csapat utolsó éves joghallgatója.

Csirke Ferenc: “Lehet, hogy mindenkit meg fogok lepni ezzel a kijelentésemmel, de sokkal nehezebb lesz a holnapi találkozó, mint bármelyik másik az elmúlt hetekben. Van egy szép sorozatunk, elvileg mindenki elvárja, hogy nyerjünk hazai pályán az utolsó ellen. Ráadásul eddig még mindig sikerült a bajnokságban legyőznünk a Nyíregyházát. Pedig egyáltalán nem egy rossz csapatról van szó, mert az utóbbi időben nem véletlenül nyertek több mérkőzést is. Abszolút nincsen rajtuk teher. Kellemetlen a stílusuk, mert sokat váltogatják védekezésben az emberfogást és a zónát. Idegenben egyszer már ezt sikerült megoldanunk, remélem, hogy hazai pályán is menni fog. Halász Ákos játéka kérdéses, mert egész éjjel hasmenése volt. De ahogy ismerem, ha nem lesz lázas, szerintem vállalni fogja a játékot.”

Sitku Ernő: “Sajnos eddig még nem sikerült a Pécs ellen nyernünk, és a holnapi találkozónak sem a legjobbak az előjelei. De ugyanakkor az utóbbi időben mindig ilyen esetekben sikerült a legjobban játszanunk, szóval ez akár lehet jó ómen is. Polyák és Kósa továbbra is sérült, valamint Mohácsinak is elfoglaltságai voltak, ami miatt nem tudtunk a megszokott létszámban készülni. Átvettük a Pécs játékait, jól ismerjük a játékosaik erősségeit, gyengéit, megpróbálunk ez ellen kitalálni valamit.”

Forrás: www.kelet.hu , Interjú: www.bb1.hu