Kosárlabda Live

A Sopront is legyőzte hazai pályán a Kecskemét!

A szoros hétközi vereséget követően szombaton ismét a Messzi István Sportcsarnokban lépett pályára a KTE-Duna Aszfalt együttese, amely Karahodzics révén jól kezdett a Sopron ellen. A center kezdeti pontjainak köszönhetően lépéselőnybe került a lila-fehér alakulat, és mikor a szorosan tapadó vendégek át is vették a vezetést, rendre tudtak újítani Wittmannék. A Szolnok elleni meccshez képest kosáreső volt, hiszen 21-21-el zárták a negyedet a felek.

Bár elsősorban mindkét csapat inkább a védekezéséről híres, a második negyedben is folytatódott a ponttermelés: Thompson közelije és Ruják triplája után öttel vezettek a kék-fehérek, Ivkovics mester rögtön időt is kért. Jól tette, mert csapata egy 8-0-s rohammal fordított. A félidőt Pongó Máté zárta, 20 perc után 4 ponttal 44-40-re vezetett a KTE.

A szünet után leült az iram, a Sopron szép csendben ismét kiegyenlített. Aztán kezdett belelendülni az újonc is, hiába tartotta a lelket Barovics a vendégekben, a 27. percben, öt pontos hazai előnynél Tóth Gergely ellen előbb személyit, majd technikait ítéltek, így 11 ponttal ismét meglógott a Kecskemét.

60-53-ról indult az utolsó felvonás. Tartogatott még izgalmakat a záró 10 perc. A Sopron szorongatott, de elég gyatrán dobott, így öt pontnál közelebb nem jutott ellenfeléhez. A Kecskemét győzelme teljesen megérdemelt.

Sztojan Ivkovics: “Nagy fegyvertény lesz a play-off-ban ez a győzelem. Taktikailag egy nagyon jól felkészített csapat ellen játszottunk. Nyílt meccs volt, nagyon fontos volt, hogy sikerült sok támadó lepattanót szereznünk. A büntetőink és a tripláink nagyon rosszul mentek a második félidőben, de szerencsénk volt, mert az ellenfelünk még rosszabbul dobott, mint mi. Négy meccset játszottunk a középszakaszban, eddig 50 triplánkból 6 ment be, ezen a meccsen ebből 3. Ha ezeket jobb százalékkal értékesítjük, akkor még jobb eredményeket fogunk tudni elérni. Meglepő volt a sok pont a szigorú védekezés ellenére, hiszen mind a két csapatnak nagyon jó a védekezése.”

Sabáli Balázs: “Először is gratulálok a hazai csapatnak, végig vezetve nyertek. Voltak majdnem 5 perces periódusok, amikor elengedtük 10 pontra a Kecskemétet, ezek sajnos megpecsételték a sorsunkat. Sok támadó lepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek, illetve nem dobtunk jól, sem távolról, sem a büntetővonalról, ez szintén sarkalatos volt. Megpróbálunk hazai pályán javítani.”

Forrás: www.bb1.hu