Kosárlabda Live

A Szolnoki Olajat fogadja az MKB-Arénában a Sopron KC!

Szerda este a Sopron vendégeként lép pályára a Szolnoki Olaj a felsőházi középszakasz hatodik fordulójában. A két gárda már kétszer is egymásnak feszült az idei szezonban. Pár hete, a Magyar Kupa döntőjében csak hajszál hiányzott a Sabáli Balázs tanítványainak a csodához. A remekül küzdő Sopron KC hatalmas hátrányból felállva végül egylabdás meccsre kényszerítette a kitűnő szolnoki gárdát, s minimális különbséggel maradt alul. Majd hazai pályán a középszakaszban már sima szolnoki siker született. A Sopron ezúttal hazai környezetben vehetne revansot az elszenvedett vereségekért.

Sabáli Balázs: “Mindenki előtt ismert a Szolnok erőssége, és mi ezt a saját bőrünkön is tapasztalhattuk az első középszakasz mérkőzésen. A Magyar Kupában szoros meccset játszottunk, de azt gondolom, hogy a realitás valahol a két eredmény között van. Szeretném, ha egy jó meccset tudnánk játszani, és egy olyan eredmény birtokában tudnánk belemenni az utolsó negyedbe, ahol még akár nyerési esélyeink is lehetnek. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha teljes mellszélességgel megy ki mindenki a pályára, és védekezésben odafigyel a megbeszélt dolgokra. A harciasság is elengedhetetlen lesz, hiszen agresszív játékra is képes a Szolnok, valamint tudja variálni az alacsony és magas szerkezetét. Nagyon jól lepattanóznak, és ha kijön a lépés, akkor a kisembereik pedig extrán tudnak dobni. Nehéz gyenge pontot mondani náluk, de talán most az, hogy Lóránt Péter sérüléssel bajlódik, elég nagy érvágás nekik. A realitás talaján maradva a Szolnok a mérkőzés esélyese, de meg fogunk tenni minden tőlünk telhetőt.”

Dragan Alekszics: “Nehéz meccsre számítok, a Sopron egy nagyon jól támadó csapat. Kiváló irányítójuk van és egy remek pozíciós centerük. Az elejétől nagyon oda kell figyelnünk, mert nagyon jól és magabiztosan kezdi a meccseit a Sopron, főleg hazai pályán. Ugyanazt várom a csapattól, amit egész szezonban. Végig maximális koncentrációra lesz szükség, és nagyon fontos lesz, hogy megküzdjünk minden egyes labdáért. Meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek, és azt, hogy mennyire meg akarjuk nyerni a meccset. Lóránt Péter ott lesz már a keretben, de nem hiszem, hogy pályára fog lépni, a többiekre viszont számíthatok.”

Forrás: www.bb1.hu