Kosárlabda Live

Alsóházi rangadót játszanak Nyíregyházán!

A bajnokság utolsó helyezettje fogadja az utolsó előttit vasárnap este. A Nyíregyháza tavalyi éve nem sikerült jól, hiszen 13 lejátszott mérkőzés alatt csupán 1 győzelmet tudtak begyűjteni. Emiatt az NYKK vezetése váltásra szánta el magát, és Horváth Imre szakmai igazgató helyét Sitku Ernő vette át a kispadon, akinek ez a mérkőzés lesz a debütálása élvonalbeli edzőként.

A PVSK egy meccsel többet játszott, az ő mérlegük 14 találkozó alatt 4 győzelem és 10 vereség. Jobb helyzetben vannak, mint a nyírségiek, számukra akár még a rájátszás is elérhető lehet.

Sitku Ernő: “Kemény mérkőzésre számítok, mert mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem megszerzése. Talán nekünk fontosabb, mert hazai pályán játszunk. Ha valamikor meg akarjuk kezdeni a felzárkózást, akkor azt most kell. Kisebb nehézségekkel, de felkészültünk a Pécs elleni ütközetre. A baranyaiak játékát elsősorban Budimir határozza meg, de több jó játékosuk is van, akire oda kell figyelnünk. Egy egységes, jó csapatról van szó, ahol jó szakmai munka is zajlik. Úgy néz ki, hogy a találkozón mindenki bevethető lesz. Mohácsi Máténak volt egy derékhúzódása, ami miatt edzéseket kellett kihagynia, de a pályára lépését ez nem befolyásolja már.”

Csirke Ferenc: “Sorsdöntő mérkőzés lesz a Nyíregyháza elleni, mert ha továbbra is szeretnénk a play-off-ról beszélni, akkor nyernünk kellene vasárnap. Ha ez összejönne, akkor szerintem az egy olyan lökést adhatna a csapatnak, hogy visszatérhetünk arra az útra, amivel elérhetjük a rájátszást. Ettől függetlenül nem akarjuk túlgörcsölni a mérkőzést. Nagyon szeretnénk egy olyan győzelmet, amikor maximálisan koncentráltan játszunk. Nem foglalkozunk azzal, hogy a Nyíregyházának még nincs hazai győzelme. Ugyanúgy készültünk rá, mint bármelyik mérkőzésre. Feltérképeztük őket. Elvégeztük azt a munkát, ami elég lehet ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Nem hibázhatunk sokat, mert az NYKK egyáltalán nem rossz csapat, ezt azonnal megbosszulja. Marino Sarlija játékengedélye megérkezett, így csak rajtam múlik, hogy pályára lép-e. Halász Ákosra továbbra sem számíthatok vakbélműtéte után.”