Kosárlabda Live

Átlépett a Jászberényen a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

A 7. helyezett, kilenc győzelemmel álló Pécs fogadta az utolsó előtti, idáig hét győzelmet begyűjtő Jászberény együttesét az alsóházi középszakasz első fordulójában. Mindkét csapat a legjobb nyolc közé igyekszik, emiatt egyaránt fontos volt ez a találkozó. Ráadásul a jászságiaknak némi revansra is volt okuk, hiszen körülbelül egy hónappal ezelőtt ebben a párosításban simán nyertek a baranyaiak.

Sarilija duplájával indult a találkozó, majd Raivio egyenlített középtávolról. Szorosan alakultak az első percek, majd Csabay két triplájára alapozva kisebb előnyt harcolt ki magának a Pécs. A 8. percben Budimir büntetői után már 20-10 volt az állás, de Dukics és Lázár kosaraival felzárkóztak a vendégek.

Jól indult a második negyed a PVSK számára. A 14. perc környékén előbb Nelson, majd Budimir vágott be egy hárompontost, amivel már 30-17-re vezettek. A túloldalon időben kapcsolt Mladenovics, aki szintén jeleskedett ebben a műfajban. Sundov pedig az első negyedet követően is eredményesen kosarazott, ráadásul Sarlija begyűjtötte a harmadik személyi hibáját is a horvát óriásról. A negyed hajrája aztán Csirke Ferenc csapatáé volt, akik főleg Budimir kosarainak köszönhetően 45-36-ra megléptek.

Hasonló forgatókönyv szerint alakult a folytatás. Tíz pont körül állandósult a hazaiak vezetése, ám 55-43 után Nelson vezérletével beindult a Pécs. Az utolsó két percet a negyedből 18-4-re nyerték meg, aminek köszönhetően már úgy nézett ki, hogy akár a mérkőzés is eldőlhet.

Szavicsról szólt a záró etap első perce. Előbb bevágott egy triplát, majd faultolta Nelsont, amit végül egy technikai követett reklamálásért, begyűjtve ezzel ötödik személyi hibáját is a honosított irányító. Egyébként a negyed már túl sok izgalmat nem hozott, nem tudott közelebb kerülni a JKSE. A mérkőzés gyakorlatilag a harmadik negyedben eldőlt, és a Pécs a 93-67-es győzelmével egy újabb lépést tett a rájátszás felé.

Csirke Ferenc: “Gratulálok a csapatomnak, így kell kezdeni a középszakaszt. Igaz, hogy kihagytunk 13 büntetőt, és voltak eladott labdáink, de aki pályára lépett, az végig hajtott és odatette magát. Ha csapatként agresszíven védekezünk, akkor bárki ellen lehet esélyünk.”

Srdjan Antics: “Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyertek. Jobbak voltak támadásban és védekezésben is, mi rendszer nélkül játszottunk. Az viszont nem normális, hogy egy csapat négy technikait kapjon egy mérkőzésen. Szavics technikaija teljesen jogos volt, sportszerűtlenül viselkedett, viszont a többit nem értem.”

Forrás: www.bb1.hu