Kosárlabda Live

Átrobogott a Sopron KC-n a Szolnoki Olaj!

Az Olaj a határozott, jó kezdésével hamar eldöntötte a meccset a maga javára, a soproni csapat csupán a meccs egyes időszakaiban tudott egyenrangú ellenfele lenni a hazai együttesnek.

Már az utazás előtt rosszul indult a Sopron KC-nak a nap. Takács Norbert a meccs napjának reggelére belázasodott, így ő nem utazott el Szolnokra.

Óriási lendülettel kezdett az Olaj, az új játékosa, Pilcsevics majd Holiday és Rakics is triplát dobott, miközben Barovics értékesített 1 büntetőt. Hiába kért időt Sabáli, egyoldalú volt a játék. Az 5. perc elején a negyedik Olaj-kosaras, Milosevics is triplát dobott, 18-5-re ellépett a Szolnok. A vendégek jó 3 perces kosárcsendjének Filip vetett véget büntetőkkel. A negyed hajrájában Lóránt révén érkezett az ötödik Olaj játékostól az ötödik tripla. A következő támadásból Lóránt újabb triplát dobott, miközben a soproniakat Ruják próbálta a 10 pontos lélektani határ környékén tartani. A negyed Keller kosarával s 30-15-ös eredménnyel zárult.

A második negyedet 7-0-s rohammal kezdve 20 pont fölé növelve előnyét a Szolnok, a szakasz első soproni kosarát több, mint 2 perc elteltével Jermaine Thomas szerezte, méghozzá egy tripla formájában. Állandósult a 20 pont körüli szolnoki vezetés, Báder vette vállára a hazai csapatot. A Sabáli legényekből Ruják talált be, majd a félidő végén Dénes egy, Thomas pedig két hárompontost, így a soproniak ugyan megnyerték a negyedet, de az Olaj így is 14-gyel 47-33-ra vezetett szünetben.

Boriszov két duplájával kezdődött a második félidő, rég látott közelségbe kerültek a vendégek az ellenfelükhöz, 10 pontra sikerült fel zárkózniuk. Ekkor azonban újítani tudott a nemzetközi porondon edződő Olaj, Keller és Lóránt vezérletével egy 9-0-s rohammal újra megnyugtatóvá tette előnyét. A negyed hajrájában felváltva estek a kosarak. Dénes újabb triplát dobott, de Pilcsevics azonnal felelt rá hármassal. A Szolnok tartotta 15 és 20 pont közötti előnyét, a záró 10 perc előtt 65-46 vezettek a hazaiak.

A befejező szakaszt egy 6-0-s futással kezdve 25 pontosra növelte előnyét s végképp eldöntötte a meccset a maga javára az Olaj. A hajrában már mindkét csapatban a kiegészítő emberek kerültek a pályára.

Sabáli Balázs: “Az első negyedben a Szolnok emberfogás majd zóna ellen is dobott három-három triplát, az ekkor kapott hat tripla meghatározta a meccset. A folytatásban is a szolnokiak akarata érvényesült, Barovics és Thompson nem csak önmagához képest játszott gyengén…Elsősorban Thomas és Boriszov révén akadtak ugyan jó időszakaink, de összességében csak asszisztálni tudtunk a szolnokiak jó játékához. Van két hetünk a következő meccsig, próbáljuk rendezni a sorokat.”

Forrás: www.sakc.hu