Kosárlabda Live

Az Alba Fehérvárt fogadja a Paksi Atomerőmű SE!

Az alapszakasz győztes Paks fogadja a bajnoki címvédő Alba Fehérvárt a felsőházi középszakasz negyedik fordulójában. Braniszlav Dzunics tanítványai eddig hibátlanok a középszakaszban, mivel idegenben győztek a Kaposvár, majd a Kecskemét otthonában is. Carlos Frade együttese viszont kisebb hullámvölgybe került, miután a nyitófordulóban vereséget szenvedtek Kecskeméten, majd hazai pályán is kikaptak a Sopron ellen.

Braniszlav Dzunics: “Az ASE – Alba mindig rangadó. Ezek a meccsek különleges hangulattal bírnak. A két csapat elég közel van egymáshoz, ráadásul a múltban mindkét együttes nagy sikereket ért el. Biztos, hogy kiélezett meccs lesz, hiszen a tavalyi bajnokkal fogunk játszani, és így is állunk hozzá a találkozóhoz. A felkészülésünk ugyanolyan volt, mint bármelyik csapat ellen, de természetesen figyeltük az Alba sajátosságait. Az egészpályás védekezésük, és a gyors támadásvezetésük komoly fegyver. Soha nem lehet tudni, hogy milyen irányba fog menni egy mérkőzés. Az alapszakaszban hazai pályán simán nyertünk az Alba ellen, majd az idegenbeli meccsen simán kikaptunk. Mi is gyorsan szeretünk játszani, ezért biztos, hogy érdekes mérkőzés lesz. A legutóbbi kecskeméti meccsünkön Körtélyesi Gergely derékfájdalmak miatt nem játszott, valószínűleg holnap sem lép pályára. Tóth Ádámnak hőemelkedése van és a mai napig nem edzett, így nem tudom milyen állapotban lesz a szerdai mérkőzésre.”

Carlos Frade: “Nagyon tisztelem a Paksot, mert rendkívül jó csapat. Roppant nehéz dolgunk lesz, ha győzni szeretnénk, pláne azután, hogy az utolsó két mérkőzésünket elvesztettük. Az ellenfelünk sok pontot szerez, és több olyan játékossal is rendelkezik, aki el tudja dönteni a mérkőzést, ezért név szerint nem is szeretnék kiemelni tőlük senkit. Az ASE egy nagyon atlétikus és erős gárda. Nem könnyű ellenük játszani, mert a Paks többféle játékrendszerben is eredményes tud lenni, és nagyon szervezett csapat benyomását kelti. Kíváncsi vagyok, hogy a Sopron elleni mérkőzés után, hogy jövünk ki ebből a találkozóból. Nem lesz könnyű, de mindent megteszünk a győzelemért.”

Forrás: www.bb1.hu