Kosárlabda Live

December óta először kapott ki hazai pályán a Kaposvár!

Első középszakasz mérkőzésén mindjárt az alapszakasz győztesét fogadta a Kaposvári KK együttese. A vendég paksiak nemhiába nyerték az NB I./A csoportos bajnokság eddigi részét, miután mindössze négy alkalommal szenvedtek vereséget. Ebből az egyiket mondjuk éppen Kaposváron. A somogyiak kedvező előjelekkel várták a találkozót, Fekete Ádám vezetőedző valamennyi játékosára számíthatott.

A kaposvári klub nemes gesztusként az első kettőszáz hölgynek egy szál virággal kedveskedett a nőnap alkalmából, s örömteli, hogy szép számmal akadtak hölgyszurkolók a lelátón.

Hendlein pazar blokkja vezette fel a meccset, az első pontokat mégis a paksiak szerezték Jones révén. A kaposváriaknál Davis próbálta bizonyítani, hogy nem csináltak rossz vásárt vele, ám a nagy akarás mellett sok hiba csúszott a játékába. A paksi előnyt fokozatosan csökkentették a hazaiak, Horváth Márton parádés blokkja után pedig Jancsikin büntetőivel már a vezetés is a somogyiaknál volt. Kovács triplája végül a vendégeket jutatta előrébb a negyed végére. A folytatásban lecserélt Szabó Zsolt már a padról reklamált, így a csapat kapott technikait. Dzunics edző nagyon mérgesen tessékelte öltözőbe játékosát. Más kérdés, hogy mindhárom büntetőt elhibázták a kaposváriak, ráadásul Fodor is technikait kapott reklamálásért.

Rengeteg hibával kosárlabdáztak a csapatok, sokat bosszankodtak a szurkolók mindkét oldalon. Markovics zsákolása után Fekete Ádám kért időt, mert nem sok valósult meg a pályán az elképzeléseiből. Ezután Puljko hat pontot szerezve adott új lendületet a kaposváriaknak, Horváth Márton pedig a tőle megszokott nagyon lelkes teljesítményt nyújtotta. Meg is kapta a megérdemelt tapsot, amikor pihenni térhetett. A félidőt Hendlein találata zárta, így 42–36 állt az eredményjelzőn.

Gyors akciókat vezetve rajtolt a harmadik játékrészben a Kaposvár, a negyedik percre sikerült tíz pontos különbséget kialakítani. McGruder dupláival közelített az ASE, amely jobban védekezett, mint a korábbi időszakban. Az egyenlítést csak a negyed végéig sikerült megakadályozni, a záró szakaszban már Jonesnek ez is sikerült. Vaughn tett sokat a paksi vezetésért, s egyre több helyzet maradt ki a kaposvári oldalon. Négy perce maradt a hazaiaknak a fordításra, ám ekkor már szinte semmi nem sikerült. Sorra maradtak ki az távoli dobáskísérletek, a vendégek pedig bebiztosították a győzelmet.

Fekete Ádám: “Harminc percig egyenletesebb játékot mutattunk, fokozatosan építettük fel az előnyünket. Tíz pont feletti vezetésünknél azonban könnyelműek voltunk és kulcsszituációkban hibáztunk, ahelyett, hogy tovább növeltük volna a különbséget. A Paks nagyon erős csapat és azonnal meg is büntette ezt. Az utolsó negyedben elfáradtunk. Többet kellett volna frissíteni, de ez most így sikerült.”

Braniszlav Dzunics: “Az első félidőben nem találtuk a ritmust, de a folytatásban már agresszívebben játszottunk. Sikerült váltani és valamennyi kosárlabdázóm nagyobb energiákat mozgósított a siker érdekében. A hibáinkat ezután már inkább a tapasztalatlanság és a rutintalanság számlájára írom.”

Forrás: www.bb1.hu