Kosárlabda Live

Elvette a Sopron KC hazai veretlenségét az ASE!

Jól kezdte a meccset az ASE, McGruder előbb befejezett egy szép akciót, majd kiosztatott egy blokkot a hazai Filip Barovicsnak. Bár több ziccerig játszott akciót sem sikerült kosárral zárnia a vendégeknek az első percekben, de a védekezésük teljesen rendben volt, így mikor három perc elteltével időt kért Sabáli Balázs, még csak egy kosarat jegyeztek tanítványai. A játék képén azonban ez sem változtatott, az egész negyed során parádésan játszott az alapszakasz győztes paksi csapat. Támadó és védő oldalon egyaránt uralták a meccset, ráadásul a külső dobások is ültek, a hat kísérletből négy beesett.

A második negyedre aztán összekapta magát a hazai csapat, amely ellen a vendégek a sok sérült miatt olyan szerkezettel voltak kénytelenek játszani a meccs ezen szakaszában, amelyben Baki Gergely volt kénytelen négyes poszton játszani. Faragta is a különbséget az SKC, ám ekkor McGruder kapott vérszemet, gyorsan betermelt két triplát, lehűtve kicsit a kedélyeket. A későbbiekben aztán Kovács Ákos is csatlakozott hozzá, egyszerűen tarthatatlannak bizonyult a védők számára, be is szórt kilenc pontot, így félidőre 24 egységnyi 48-24-es vendég előnyt sikerült kiharcolniuk.

Teljesen más stílusú játékot hozott aztán a harmadik negyed, amelyben inkább a küzdelem dominált, nem pedig a szép játék. McGruder levegőből behúzott kosara igencsak tetszetős volt, már-már a hazaiak is megtapsolták. Sajnos a remek formában játszó amerikai nem sokkal később kézsérülést szenvedett, és le is ült a kispadra egy nagy jégtömlővel a bal kézfején. Ha már a sérüléseknél tartunk, Tóth Ádám is sérülése után a pályára került, és nem is mozgott rosszul, amit egy gyönyörű sapkával bizonyított. A negyed végére McGruder is visszatérhetett, így fel is jött egy az ellenfele.

A záró játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a különbség a két csapat között. A piros-kékek az előny tudatában egy kicsit mintha visszakapcsoltak volna, a Sopron pedig ezt kihasználva többször is betalált, ám amikor húsz pont közelébe kerültek, mindig akadt valaki, aki megtolta egy kicsit a paksi szekeret. A vendég 76-59-es győzelem teljesen megérdemelt volt, a játék képe alapján pedig a paksi szurkolók bizakodhatnak, hogy talán véget ért a rossz sorozatuk.

Sabáli Balázs: “Először is gratulálok a Paksnak, és elnézést kérek a hazai szurkolóktól. Dekoncentrált volt az első félidei játékunk, és hatalmas előnyt adtunk ellenfelünknek. Egyetlen pozitívuma a mai mérkőzésnek, hogy visszajöttünk húsz ponton belülre, és a fiataljaink is pályára tudtak lépni. A Szeged ellen mindenképp kárpótolni szeretnénk szurkolóinkat.”

Braniszlav Dzunics: “Azt gondolom, az első félidei játékunknak köszönhetjük a mai győzelmünket. A védekezésünk nagyjából mindig rendben van, de most emellé egy nagyon jó dobószázalék is társult, és ez volt a döntő tényező a mai meccsen.”