Kosárlabda Live

Gyászol a Kaposvári kosárlabda élet!

Tragikus hirtelenséggel, rövid szenvedés után február 20-án hajnalban Kaposváron elhunyt Skoda László.

Skoda László 1955-ben született Nagykanizsán. Budapesten a Katonai Műszaki Főiskolán végzett 1978-ban ekkor szerzett kosárlabda segédedzői képesítést is. Nagykanizsán általános iskolásként csapataival két alkalommal volt megyei diákolimpiai bajnok. Középiskolásként az országos döntőn bronzérmes együttes tagja volt. Sportolóként a DVTK alakulatában játszott az NB II. osztályban (1972-73-ban). Somogyban sportvezetői tevékenysége tette ismertté. Kaposváron a Honvéd Táncsics SE munkájába kapcsolódott be 1980-ban. Előbb a kosárlabda szakosztály technikai vezetője, majd szakosztály vezetője lett. Összesen tizenhárom esztendőn át 1993-ig volt ennél az egyesületnél.

Munkálkodása alatt a Honvéd Táncsics SE több éven át szerepelt az NB I-ben. Skoda László 1990-ben lett tagja a Somogy Megyei kosárlabda Szövetségnek, melynek 1996-tól hosszú éveken át főtitkára is volt. Az utóbbi években a Kaposplast Mágusok és a Tigris KK kosárlabda csapatánál segédkezett, valamint a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetségének főtitkára volt. A kosárlabda sportágban nyújtott tevékenységéért előbb a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Érdemérmét (1995), majd 2004-ben Sportminiszteri Elismerő oklevelet kapott.

A somogyi sportbarátok a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola területén található sportolói emlékkőnél róhatják le kegyeletüket. Skoda Lászlót február 27-én, csütörtökön, 14.30 órakor a kaposvári Keleti temetőben kísérik utolsó útjára.