Kosárlabda Live

Győzelmi kényszerben a Pécs és a Kecskemét is!

Szombat este hat órakor az egyre jobb formában lévő Pécs, az alapszakaszban harmadik helyen álló Kecskemétet fogadja a férfi kosárlabda bajnokság 20. fordulójában. Csirke Ferenc együttese a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, míg a KTE a múlt hétvégén bronzérmes lett a Magyar Kupában, így mindkét alakulat mögött sikeres hetek állnak. A hazai csapatnak még mindenképpen szüksége van egy győzelemre, mert öldöklő küzdelem folyik a felsőházi középszakaszba kerülésért.

Csirke Ferenc: “Nagyon kemény mérkőzésre számítok, mert láttuk a Kecskemétet a Magyar kupában és megállapíthatjuk, hogy jelen pillanatban az egyik legjobb formában lévő csapat a bajnokságban. Nagyon szép rendszerben játsszák a támadást és a védekezést is. Van kilenc nagyon jó, folyamatosan remekül teljesítő játékosuk, úgyhogy fel kell kötni a gatyánkat. Komoly rotációval dolgoznak, ezért állandóan egy veszélyes ötössel vannak fent a pályánk. A játékuk változatlan, bárki is játszik éppen, Pongó Martinban ugyanúgy benne van a 15 pont, mint Wittmann Krisztiánban. A Kecskemét nagyon kontrolált kosárlabdát játszik, nem szabad eladott labdákkal megajándékozni őket, mert ha vissza tudjuk szorítani a gyors indításokat, akkor úgy érzem, a felállt védelem ellen lehet esélyünk hazai pályán. Kovács Péternek volt egy félig súlyos hasfalhúzódása a Jászberény elleni meccs után, de ez a két hét jó volt arra, hogy ki tudja pihenni a sérülést. Jelen pillanatban mindenki egészséges és megpróbáljuk tartani a jó formánkat, ugyanúgy, mint az elmúlt mérkőzéseken.”

Sztojan Ivkovics: “Ezen a héten nem tudtunk megfelelő munkát végezni, mert a múlt heti Magyar Kupa után nagyon sok problémánk volt. Próbáljuk összedrótozni a játékosokat, mert nagyon fontos számunkra, hogy minél hamarabb az első ötben legyünk. Szeretném a legerősebb csapatot a pályára küldeni, de most még nem tudom, hogy lesz-e rá lehetőség. Gyorsan le szeretnénk rendezni az felsőházba jutást, hogy több időnk legyen a regenerálódásra és a komoly munkára. A Pécs egy nagyon agresszív játékot játszik hazai pályán és csak akkor nyerhetünk, ha nekünk sikerül még agresszívebben játszanunk. Csirke Ferenc nagyon jó munkát végez a PVSK csapatánál, kiemelni senkit nem szeretnék az ellenfélből, mert csapatként nagyon erősek. Tudom, hogy a Magyar Kupában minden mérkőzésünket megnézték, de remélem sikerült összezavarni őket.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!