Kosárlabda Live

Győzni akar a Jászberény ellen a Szeged!

Roppant fontos mérkőzést vív a férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák. A Tiszapartiak ellenfele az egyik közvetlen rivális, az ugyancsak hét győzelemmel álló, és a felsőházat célzó Jászberény. Soósékat novemberben idegenben meglepték a Tisza-partiak, akik ezúttal hazai környezetben is diadalt aratnának. Két hasonló mentalitású, hasonló stílusú együttes csap majd össze az újszegedi sportcsarnokban. A találkozó kulcsa a védekezés lehet.

A derbi érdekessége, hogy mindkét csapatot szerb vezetőedző irányítja. Mind a szegedi Nikola Lazic, mind a jászberényi Srdjan Antic szezon közben foglalta el a kispadot, előbbi Bonifert Domonkost, utóbbi Földi Sándort váltotta. A hazaiaknál egy szerb kosaras pattogtat, az irányító, Branko Jereminov, míg a látogatóknál sokkal erősebb a délszláv vonal. A szerb Rastko Dramicanin mellett a jászságiakat erősíti a már magyar állampolgársággal is rendelkező Nebojsa Dukics (aki korábban évekig a Szedeákot erősítette), Dejan Mladenovics és Brane Szavics is, a Sopron elleni legutóbbi bajnokin térdsérülést szenvedő szerb Milos Markovic helyére pedig a napokban szerződtették a bosnyák mezőnyembert, Mirza Ahmetbasicot. Rajtuk kívül olyan kiválóságok pattogtatnak a soros ellenfélnél, mint Soós Gábor, Horti Bálint vagy éppen az amerikai Nikolas Raivio. Az eddigi bajnoki szereplésük ennek tükrében komoly csalódás azzal együtt is, hogy nyilvánvalóan sok energiát emésztett fel az EuroChallenge-indulás.

Nikola Lazics: “Az eredményeik nem ezt mutatják, de a Jászberény egy jó csapat. Minden poszton jó játékosok alkotják a keretüket. Biztos vagyok benne, hogy a bajnokság előtt sokkal magasabb célokat tűztek ki, mint például a mi együttesünk. A helyezéseket nézve egy rivális csapattal játszunk, ezért duplán fontos ez a mérkőzés mindkét csapat számára. A héten a normál kerékvágásban edzettünk, tudtunk a saját játékainkra fókuszálni, és szerencsére sérülés sem hátráltatta a munkát. Véleményem szerint az lesz a legfontosabb, hogyan tudunk védekezni, ennek kulcsszerepe lesz. A másik fontos dolog, hogy kontrolláljuk a játékot a saját palánkunk alatt, hiszen a Paks elleni meccsen voltak gondjaink a védőlepattanókkal. Ha ezen tudunk javítani, akkor biztosan megkönnyítjük a saját dolgunkat.”

Srdjan Antics: “Napról-napra jobbak vagyunk, és azt várom, hogy a Szeged ellen még jobbak legyünk, mint az eddigi meccseken. A héten új játékos érkezett hozzánk, hiszen Markovics térdsérülést szenvedett. Volt egy hetünk, hogy rendesen felkészüljünk erre a találkozóra, és bár közben lettek változások, úgy érzem, hogy készen állunk. Tiszteljük a szegedieket, akik kiváló kezdőötössel rendelkeznek, ezért nagyon komolyan kell vennünk ezt a mérkőzést. Az ősszel hazai pályán 20 pontos vereséget mértek a csapatunkra, és a középszakasz miatt is duplán fontos lenne, hogy visszavágjunk. Mindent el fogunk követni, és a legjobbunkat fogjuk a nyújtani egy jó eredmény elérése érdekében. Az edzéseken elégedett voltam Ahmedbasiccsal, de majd kiderül, hogy élesben mire képes.”