Kosárlabda Live

Győztesen fejezte be az alapszakaszt a Sopron KC!

Az első félidőben sokáig vezetett, a folytatásban végig partiban volt a Szedeák Sopronban, ám végül a hazaiak diadalmaskodtak.

A magyar kupa ezüstérmesének otthonában jól kezdett a szegedi egység, s Csorvási Milán vezérletével kihasználva a házigazdák hibáit hétpontos előnyre tett szert a Naturtex-SZTE-Szedeák gárdája az első negyed végére.

A folytatásban a második negyed feléig folytatta meggyőző játékát a Szeged, ám feltámadtak a soproniak, s Borisov feljavuló játékával folyamatosan zárkóztak fel Nikola Lazic egységére, s nagy küzdelemben a nagyszünetre meg is fordították a találkozót.

A harmadik negyedben Barovic és Borisov pontjaival meglépni látszott a Sopron, s bár fel-felkapaszkodott a Szeged, a negyed végére tovább nőtt a különbség.

A záró játékrészben Levy és Williams pontjaival felzárkózott a Szedeák, ám Takács remek játékával nem bírtak a vendégek, s végül a Sopron diadalmaskodott 82-76-ra.

Sabáli Balázs: “Hiányzott a koncentráció, ez a középszakaszban kevés lesz. Vissza kell jönnünk abban a mentalitásba, ami eddig jellemző volt ránk. Ennek ellenére örülök a győzelemnek. A Szeged megnehezítette a dolgunkat, de azért a végére maradt pár pont az előnyünkből. Sok sikert kívánok a szegedieknek!”

Nikola Lazics: “Kemény mérkőzés volt. Jól kezdtük a meccset, de a második negyedben huszonkilenc pontot kaptunk, ami szerintem döntő volt. A kritikus pillanatokban nem koncentráltunk eléggé, rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok a Sopronnak, megérdemelten nyertek.”

Forrás: www.bb1.hu