Kosárlabda Live

Ha győz a Falco ellen a felsőházban folytatja a Kaposvári KK!

Szombaton este a Kaposvár otthonában zárja az alapszakaszt a Falco-Trend Optika KC együttese. A mérkőzés a hazaiak számára bír nagyobb téttel: amennyiben nyer a Kaposvár, úgy biztosan bejut a felsőházba, ezzel pedig a rájátszásba is. Szombathelyi részről sem tét nélküli azonban a találkozó, hiszen minél jobb pozícióból szeretne nekivágni a középszakasznak az együttes.

Andjelko Mandics, a sárga-feketék vezetőedzője elmondta, sérültekből most sincs hiány a Falcónál, de így is a győzelem reményében küldi pályára csapatát. Kaposvári részről teljes a keret, csupán az együttesre nehezedő nyomás az, ami nehezíti Fekete Ádám tanítványainak dolgát.

Fekete Ádám: “Egyértelműen csak a győzelem jár a fejünkben, erre készülünk. Hat hónapja azért dolgozunk, hogy megszerezzük a felsőházi helyek valamelyikét, ettől pedig most már csak egyetlen győzelemre vagyunk. Az eddigi szereplésünk kapcsán elmondhatom, büszke vagyok a csapatomra. Mindenki tisztában van a Falco elleni mérkőzés fontosságával, a játékosaim a maximumot fogják nyújtani. Meg kell tennünk az utolsó lépést a célunk eléréséért. Hiszek a sikerben, annak ellenére is, hogy a csapat legjobb statisztikákkal rendelkező játékosa elhagyott bennünket. A Falcónak is szüksége van a győzelemre, biztos vagyok benne, hogy teljes erőbedobással fognak harcolni. Az előző mérkőzésen centerproblémákkal küzdöttek, de ezt szombatra minden bizonnyal sikerül megoldaniuk. Talán rajtuk nincs akkora nyomás, mint rajtunk, de ha mindenki száz százalékot nyújt, akkor nyerhetünk. A hiba, pici felelőtlenség biztosan nem fér bele részünkről, azt a szombathelyiek keményen megbüntetnék, ezért is várok maximális koncentrációt. Teljes kerettel tudtunk készülni a héten.”

Andjelko Mandics: “Nekünk is és a Kaposvárnak is nagyon fontos ez a mérkőzés. A hazaiak biztosan mindent megtesznek a sikerért, hiszen nem akarnak a Nyíregyháza–Körmend mérkőzésre figyelni. Viszont nekünk is ugyanolyan fontos a győzelem, nem mindegy ugyanis, hogy hány sikerrel lépünk tovább a középszakaszba. Gondjaink voltak a héten, alig tudtunk edzeni. Timberlake térdsérüléssel bajlódik, és Zagorac, Bazsó Brúnó, valamint Simon Kristóf sem tudott a csapattal edzeni. Utóbbi három játékos közül Bazsó és Zagorac biztosan nem lép pályára, és Simon Kristóf játéka is kérdéses. Zagorac elkezdte az edzéseket, de csak könnyített gyakorlásokat végez a következő napokban. Remélhetőleg két héten belül csatlakozik a kerethez. Itt van még Will Tamás ügye is, az ő esetében a hivatalos papírokra várunk, addig nem tudom megmondani, hogy most kell elkezdenie letölteni a büntetését, vagy később. Vannak tehát gondok, de ennek ellenére bízom a győzelemben. Remélem, kellő komolysággal állunk a találkozóhoz. A Kaposvár egy nagyon jó csapat. Senkit se tévesszen meg, hogy Chism elment, hiszen Davis már egy-két edzés után is remek teljesítménnyel rukkolt elő a legutóbbi fordulóban.”

Forrás: www.bb1.hu