Kosárlabda Live

Harmadszor is legyőzné a Jászberényt a Szeged!

Nem kezdődött jól s középszakasz, zalai veresége után hazai pályán javítana a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Nagyon bekezdett a Pécs, a baranyaiak máris kettőt nyertek a középszakaszban, így lépéselőnyre tettek szert a nyolcadik helyért folyó öldöklő küzdelemben. Szombati zalaegerszegi vereségét követően a Naturtex-SZTE-Szedeáknak már három győzelem a hátránya, így nagyon fontos lesz, hogy a keddi fordulóban diadalt tudjanak aratni. Kiss Zsolték 18 órától az újszegedi sportcsarnokban fogadják a roppant erős Jászberényt. A jászságiakat ebben a bajnokságban kétszer már sikerült két vállra fektetni, legutóbb február 22-én Szegeden, kemény csata végén 84-75-re. Hasonló eredménnyel most is kiegyeznének a Tisza partján, ehhez azonban nagy szükség lesz a szurkolók segítségére!

A berényiek igencsak beragadtak a középszakasz rajtján, hiszen súlyos, 93-67-es vereségbe szaladtak bele Pécsett. Hétvégén viszont javítottak, az alapszakaszt is beleszámítva négy zakót követően nyertek újra, a Körmend elleni 88-79 ráadásul a bravúr kategóriába tartozik. Amúgy is acélos keretük a szegedi mérkőzés óta tovább bővült, izmosodott: leigazolták a rutinos, 34 éves, 221 centis horvát centert, Bruno Sundovot, aki öt NBA-csapatban – Dallas Mavericks, Indiana Pacers, Boston Celtics, Clevland Cavaliers, New York Knicks – is szerepelt az amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, legutóbb pedig az Egyesült Arab Emírségekben, az Al Shabab együttesében játszott. A délszláv vonal egyébként igen hangsúlyos Srdjan Antic mester egységénél: a már honosított Dukics, Mladenovics és Szavics mellett még szerb színekben szerepel a névsorban Dramicanin, Markovic, e sorba tartozik a bosnyák Ahmetbasic, az amerikai Raivio ebből a szempontból kakukktojásnak számít a jászságiaknál. A vendégeknek az utóbbi napok, hetek során sérülések okoztak nehézséget: a Körmend ellen példának okáért Dramicanin, Markovic, Raivio és Soós Gábor sem állhatott rendelkezésére.

Nikola Lazics: “Nehéz meccsre számítok, hiszen mindkét csapat olyan pozíciót foglal el a tabellán, hogy égetően nagy szüksége lenne egy győzelemre. Tíz nappal ezelőtt összecsaptunk a Jászberénnyel, akkor sikerült nyernünk, de azóta új játékos is érkezett hozzájuk, és a Körmend elleni győzelem után biztosan felszabadultabbak lesznek, és önbizalommal telve érkeznek hozzánk. Zalaegerszegen nem játszottunk túl jól, vereség is lett a vége, ezért duplán fontos lenne egy győzelem. Sokkal jobban kell játszanunk, és sokkal jobban kell koncentrálnunk, mint a legutóbbi találkozón. Remélem, hogy ilyen rövid idő alatt is ki tudjuk javítani a hibáinkat, és mindent el fogunk követni, hogy megnyerjük az összecsapást.”

Srdjan Antics: “Úgy gondolom, hogy a Szeged egy jó csapat, és erejüket bizonyították azzal, hogy idén már kétszer legyőztek minket. Úgy érzem, hogy jó formába kerültünk, és talán elkaphatjuk a fonalat a Körmend elleni siker után. Markovics, Dramicsanin, Raivio és Soós sem épültek még fel, sőt Lázár is kiesett a Körmend ellen, El-Amin könyökölt a veséjébe, úgyhogy erre az öt játékosra biztosan nem számíthatok. Ennek ellenére abban bízom, hogy egy hasonlóan jó játékkal meglephetjük a Szegedet. A hétvégi hazai meccs előtt sok találkozót játszottunk idegenben, de most már végre a saját szurkolóink előtt küzdhettünk a sikerért, és örülök neki, hogy remekül védekeztünk. Magabiztosak voltunk, és ezt várom el a továbbiakban is.”

Forrás: www.bb1.hu