Kosárlabda Live

Hosszabbítás után nyert Pécsen az Alba Fehérvár!

A sérült Maurice Kemp nélkül állt fel az Alba Fehérvár a Pécs otthonában.

Kemp csak civilben ülhetett a vonal mögött, de nélküle is remekül kezdett az Alba, Moore hármasával, majd újabb pontjaival és Somogyi palánk alatti aktivitásával 18-9-re is vezettek a fehérváriak. Ezt azonban néhány átengedett lepattanó, pécsi kosár követte, ráadásul a hazaiak a triplákat is jól dobták. Ahogy rotálni kezdett Carlos Frade, csökkent az Alba hatékonysága, a pécsiek pedig felvették a meccs ritmusát és vezettek az első negyed végén, úgy, hogy 17-2-re nyerték annak utolsó négy percét…

Hogy ez még nem fogta meg az Albát, azt a második negyed elején bemutatott 7-0-lal igazolta, Somogyi volt ennek fő letéteményese. A hullámvasutazás jegyében megint a Pécs jött, Nelson triplájával emelt a hangulaton, ami amúgy remek volt a csarnokban, köszönhetően annak, hogy minden fizető néző hozhatott magával egy “ingyenest” is. Halász a támadóidő utolsó pillanatában dobott kosarat, a szerencse sem segítette a vendégeket, de az egy félidő alatt eladott 11 labdát nem lehet másra fogni. A pécsi palánkokat igazán jól ismerő Tóth Norbert pontjai jelentettek reményt és a letámadás is hozott némi eredményt, sikerült mínusz hétről egyenlíteni hogy aztán a félidő Nelson kosarával záruljon.

Szünet után egypercnyi eredménytelen kísérletezgetést követően Csabay triplája volt az első találat de büszke egyik csapat sem lehetett a támadásaira. Több mint négy percig kellett várni az első vendég kosárra, akkor Tóth Norbert dobott egy hármast. De csapatának futni kellett az eredmény után. Budimir aktivitásával így is nyolcra nőtt a pécsi előny. Igaz, ők is zavarba jöttek olykor, Moore, majd Olah kosaraival ismét ott lihegtek a Fehérvária a hazaiak nyakán, amerikai hátvédük pedig 2+1-gyel visszavette a vezetést! Ez volt az az időszak, amikor nekik adott az a bizonyos gép, Hobbs hármasával 10-0 volt a részhajrá oda és még Juhos is hozzátett egy közelit. Váratlan fordulattal előnyből várhatták Carlos Frade tanítványai a negyedik játékrészt.

Ebből a szempontból nem is lett volna rossz egy újabb kosárszegény negyedkezdés a fehérváriak inkább nem tartották, hanem növelték az előnyt. Jöttek a válaszpontok pécsi részről, úgy tűnt, lesz itt még izgalom. Juhos Levente kosarakkal és kiharcolt faulttal állt a csapata élére ezekben a percekben, a hazai remények az addig nem jól dobó Kovács triplájával éledtek. A kőkemény pécsi védekezést jól tolerálták a játékvezetők, de ez a stílus így is sok Alba-büntetőt eredményezett, néhány kimaradt. Tóth Norbert elérte a 20 pontot, druszája, Tóth Péter ellenben a hazaiaknak adott ziccerlabdát… Nelson kosara és ráadás büntetője egyenlő állást eredményezett, utána viszont sportszerűtlenül faultolta Moore-t, de nem tudta megakadályozni a kosárszerzésben. Az utolsó percben Kovács triplát dobott, Moore kihagyta a helyzetét  így a hosszabbítás következett.

A ráadás triplapárbajjal indult: Budimir, Moore, Hobbs és Supola is betalált távolról. Már csak 2 perc volt hátra, amikor 82-86-nál Csirke Ferenc időt kért. A végére elfáradt a PVSK, így ezúttal nem tudott meglepetést okozni. Ha nehezen is, de behúzta a meccset Carlos Frade együttese.

Csirke Ferenc: “Gratulálok az Albának a győzelemhez, de a saját csapatomnak is, mert nagyon jól játszottunk. Utolsó labdás mérkőzés volt, ami sajnos a részünkről kimaradt. Jól védekeztünk, 23 eladott labdára kényszerítettük az Albát. Többször is visszajöttünk a meccsbe, de a végén ellenfelünk jobb volt. Mennünk kell tovább, hogy minél jobbak legyünk.”

Carlos Frade: “Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, illetve a Pécsnek a jó teljesítményéhez. Mi nem játszottunk jól, de a végén sikerült csapatként együttműködnünk. Több sérültünk is volt, de egytől egyig ők is mind hozzá tudtak tenni a játékhoz, és ez eredményre vezetett.”