Kosárlabda Live

Hosszabbítás után triplaesővel nyert a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

Jó emlékekkel tért vissza Pécsre a KTE Duna Aszfalt csapata, amely bronzérmet szerzett a múlt héten a mecseki városban megrendezett kupa nyolcasdöntőn. Sztojan Ivkovics feje azonban fájhatott is a szombati mérkőzést megelőzően, hiszen a három nap alatt játszott három éles meccs sokat kivett a tanítványaiból, több játékost “össze kellett drótozni”. Végül ez sikerült is: legerősebb sorával kezdett a KTE, ám a pécsiek kezdeti rohamával szemben nem volt mit tenni, három perc alatt tíz pontot tettek fel a hazaiak, míg a vendég oldalon csak Karahodzics és Wittmann volt eredményes. Faragták hátrányukat a lila-fehérek, de a baranyaiak nagyon pontosak voltak távolról, negyed végéig 6/8-as triplamutatóig jutottak, nem véletlenül vezettek 24-16-ra a szünetben.

A második negyedre már Wittmannék is belerázódtak, Pongó Martin kezdte a pontgyártást, majd Karahodzics, Djeraszimovics és a csapatkapitány is társult, 29-26-nál jött is a pécsi időkérés. Csirke Ferenc eligazítása nem hozta meg a várt eredményt, hiszen Djeraszimovics és Wittmann pontjaival fordított a KTE, Halász Ákos harmadik hármasa azonban újabb színt hozott a pécsiek játékába, amit még pont idejében kaptak el, hogy döntetlenre “mentsék” a félidőt, 37-37.

A fordulást követően is záporoztak a hárompontosok: Nelson kettő, Kovács Péter, illetve Mészáros, Wittmann, Pongó Máté és Stefanovics is hintett egyet-egyet, így látványos meccsben volt részük a nézőknek. Stefanovics triplájánál ráadásul dupla volt a kecskeméti öröm, hiszen a vendégek azzal át is vették a vezetést, lendületüket kihasználva pedig már 50-57-es vezetést tudhattak magukénak a záró játékrész előtt.

A negyed első felében inkább a küzdelem, mint a játék dominált, percekig csupán Veljko talált be (természetesen a hárompontos vonalon túlról), majd Wittmann és Karahodzics szólt hozzá, Djeraszimovics hármasánál azonban már érezhető volt, hogy pécsi szempontból baj lehet. Jött a pécsi időkérés, amit két Veljko hármas, majd Nelson pontok követtek. Másfél perc volt hátra, egyre forróbb volt a hangulat a pécsi sportcsarnokban, mikor Kovács Péter újított egy triplával 67-70-re alakítva az eredményt. Wittmann sikertelen közelije után utolsó idejét is kikérte Csirke Ferenc, aki jó tanácsokat adhatott, hiszen Nagy Krisztián vágott még egy hármast, hosszabbításra mentve a meccset.

A hosszabbításban Djeraszimovicsé volt az első szó, hiába volt azonban eredményes ismét a szerb és Pongó Máté, Veljko továbbra is remekelt. Jovanovics és Wittmann kulcspillanatban hibázott büntetőket, Nagy Krisztián viszont büntetett, és beverte csapata 17.(!) hármasát. Budimir Veljko sikeres büntetői után Ivkovics még tartott egy eligazítást, de az utolsó perc már a pécsiekről szólt, a vége 84-76 a Pécs javára.

Csirke Ferenc: “Fantasztikus mérkőzés volt, gratulálok a csapatomnak és a Kecskemétnek is! Kétszer is vissza tudtunk jönni, ez is bizonyítja, hogy fantasztikus csapatunk van, óriási szíve van a játékosainknak. Kellett a közönség segítsége is, mínusz tizenegynél is ugyanúgy buzdítottak minket. Ez nagy segítség volt nekünk. Azért vagyunk jó csapat, mert ha valakinek nem megy támadásban, az védekezésben attól még tud extrát nyújtani.”

Sztojan Ivkovics: “Ötven százalékkal dobta a Pécs a triplákat, az is csoda, hogy partiban tudtunk lenni velük. A kezünkben volt a meccs, de elajándékoztuk a győzelmet. Gratulálok a Pécsnek!”