Kosárlabda Live

Hozta a kötelező győzelmet az ASE!

A Szeged elleni kimondva-kimondatlanul a kötelező győzelem terhével lépett pályára az ASE, ám a meccs egyáltalán nem alakult simán. Sokáig vezettek a hazaiak, aztán a negyedik negyedben három pontra is felzárkózott a csongrádi gárda. A végjátékban azonban már csak egy csapat volt a pályán, és ha nehezen is, de meglett az ASE siker.

Jól kezdte az ASE a meccset, a palánk alatti küzdelemből rendre a piros-kékek kerültek ki győztesen, a 3 percben Nikola Lazics időt kért. 8-0 után megkezdte a felzárkózást a Szeged, Csorvási Milán révén két pontra csökkentették a hátrányukat. Nem késett a válasz, Szabó közelije után újra 8 pontra nőtt a paksi előny. Mind a két oldalon nagyon ragaszkodtak a kezdő ötöshöz, egészen a nyolcadik percig nem lépett pályára csere játékos. A negyed utolsó pontjait Eilingsfeld gyötörte be a palánk alól, két másodperccel a vége előtt.

Kiss Zsolt triplájával indult a második játékrész, Baki révén rögtön érkezett rá a válasz. Kovács Ákos is dobott egy hármast, amire Csorvási Levente 2+1-e érkezett, a 15. percben 28-20 állt az eredményjelzőn. Növelte előnyét az ASE, Markovics szlalomozott át a szegediek között, majd Kovács Ákos tette ugyanezt, 34-20-nál vendég időkérés következett. Használtak a tanácsok a kék-fehéreknél, a hátralévő 1,5 percben Csorvási Milán és Jereminov révén nyolc pontot helyeztek el az ASE kosarában, a hazaiak válasza Kerpel-Fronius 2 értékesített büntetője volt.

Horváth Ákos először egy eladott labdát vitt ziccerig, majd értékesített egy büntetőt, és máris öt pontra csökkentette csapata hátrányát. A hazaiak Körtélyesi és Vaughn révén elléptek, de Levy belőtte magát, és 4 pontra csökkentette csapata hátrányát. Hullámzóvá vált a játék, hiába lépett el az ASE, 10 pontos előnyét újra eladta. McGruder zsákolásával ért véget a harmadik felvonás.

Továbbra sem tudott megnyugtató előnyt szerezni a Paks, a 34. percben Williams révén 3 pontra jött fel a Szeged. Ezután azonban McGruder percei következtek, 12 pontot szerzett bő három perc alatt, hárompontosa után 17-re nőtt az Atom előnye. Levy nem állt le a pontgyártással, de a másik oldalon Körtélyesi is betalált kétszer, így Williams már csak kozmetikázni tudott a végén.

Braniszlav Dzunics: “Megint sok hibával játszottunk, védekezésben és támadásban is, de a fiúk nagyon sok energiát fektettek be, és így sikerült megnyernünk a mérkőzést. Hozzá kell tenni, volt egy jó ellenfél, aki tudta mit akar játszani.”

Nikola Lazics: “Megérdemelten győzött a Paks, aki az egész mérkőzésen végig vezetett, és csak egyszer tudtunk feljönni 3 pontra. Kemény mérkőzés volt, sok hibával, az utolsó percekben nem bírtuk az ASE tempóját.”