Kosárlabda Live

Hozta a kötelezőt az ASE!

Jól kezdte a mérkőzést a Jászberény, különösen a héten igazolt korábbi NBA-játékos, Bruno Sundov volt elemében. A 221 centis center az első négy berényi támadásból hármat sikerrel fejezett be, gyors időkérésre késztetve Dzunic mestert. Az edzői intelmek jót tettek, szigorítottak a védekezésen, és Jones vezérletével átvették a vezetést. Ezt követően ismét a vendégek percei következtek, ám ezúttal főként indításokból és betörésekből voltak eredményesek. A játék képe hullámzó volt, mindkét csapat rengeteg hibával játszott, így az első negyed végi döntetlen nagyjából a realitást tükrözte.

A második negyedben aztán Robinson is debütált a paksi csapatban, mégpedig rögtön egy szemet gyönyörködtető hármassal. A hazai csapat elkezdett pörögni, két és fél perc alatt 10-4-es rohanást mutattak be, jött is a jászberényi időkérés. A csapat jól pörgött, szebbnél-szebb akciók futottak, a túloldalon pedig egyedül Sundov kosarai tartották a lelket. 12 pont is volt közte, ekkor több egyéni hibát is jól használt ki a vendégcsapat, és pillanatok alatt visszakapaszkodtak négy pontra. A végére még jutott egy Körtélyesi tripla, így a félidőben hét ponttal vezettek az atomvárosiak.

Jones zsákolása nyitotta a második félidőt, majd Raivo triplája következett. Makacsul ragadt a Jászberény az ASE-ra, ami nem is csoda, megérezhették a vérszagot az első félidőben. McGruder és Jones jókor eszmélt, magasabb fokozatba kapcsoltak, és vezérletükkel szinte átrobogtak a széteső vendégvédekezésen. Sundov azonban ismét megvillant, és minden rutinját latba vetve tartotta meccsben csapatát. Egy-egy rövidebb szakaszt leszámítva csak szenvedtek a csapatok, sokszor hiányzott a tudatosság, maradt is a félidei különbség.

Baki triplája vezette fel a végjátékot, majd Jones pöcizése is a gyűrűbe került, így megnyugodhattak egy kicsit. Tíz pont fölé nőtt ezzel a differencia, amit a paksiak igyekeztek megőrizni. Sundov látványosan elfáradt, le is kellett cserélni, szint lépni is alig tudott már. Mindenesetre az biztos, hogy jó játékosról van szó, aki erőssége lesz a Jászberénynek a későbbiekben. A hátralévő időben már nem volt komolyabb változás a játék képében, így ha a vártnál nehezebben is, de megérdemelten 73-63-ra győzték le Kovácsék a Jászberényt.

Branislav Dzunic: “A kezdésnél volt egy kis problémánk a védekezésbe való átmenettel, ám később ezt sikerült rendbe tenni, így úgy érzem, megérdemelten nyertünk. A fiúk mindent megtettek a pályán, nagy energiákat mozgósítottak, minden elismerésem az övék.”

Srdjan Antic: “Mindent megpróbáltunk megtenni a listavezető ellen, amely valóban egy jó csapatnak bizonyult. Nagy energiával játszottunk, és amikor fegyelmezettek voltunk, jól is ment a játék. Sajnos nem koncentráltunk megfelelően, hibák is becsúsztak. Több labdát is eladtunk, a Paks pedig megbüntette ezt.”

Forrás: www.bb1.hu