Kosárlabda Live

Idegenben javítana a Nyíregyháza!

Az NB I-es férfi kosárlabda bajnokság 20. fordulójában, szombaton este hat órától a Nyíregyházát fogadja az Aréna Savariában a Falco-Trend Optika KC Szombathely. Kötelező győzelem vár Andjelko Mandics tanítványaira, hiszen a vendégek jelenleg 4 győzelemmel és 15 vereséggel a tabella utolsó helyén állnak. A találkozón debütál a sárga-feketék két új szerzeménye, a szerb irányító, Alekszandar Vlahovics és az amerikai erőcsatár, Jonathan Mitchell.

A papírforma a hazai csapat mellett szól, rengeteg a sérült és hiányzó ellenére, hiszen az NYKK története során még soha nem nyert az Aréna Savariában.

Andjelko Mandics: “Természetesen csak is a győzelem az egyetlen elfogadható eredmény csapatom számára, de azért nem szabad egy legyintéssel elintézni ezt a Nyíregyházát, ráadásul mi most elég nehéz helyzetben is vagyunk. Simon és Harazin lázas betegséggel küszködtek, öt napig nem edzettek, bár vállalni fogják a játékot, eléggé le vannak gyengülve. Zagoracra még egy darabig biztosan nem számíthatok, ráadásul szerda este Bognár is elkapott egy vírust, ami miatt kórházba került, úgyhogy ő sem fog tudni játszani. Remélem, hogy a többiek összeszedik magukat, és kiharcolják a győzelmet. Ezek tükrében mindenképpen szükségünk volt a két új fiúra, elkél a segítségük, hiszen darabszámra sem lennénk meg. Őszinte leszek, egyelőre sokat még nem várhatok el tőlük 3-4 edzés után. Vlahovicsot már korábbról is ismertem, vele nem lesz gond, a pick and rollba biztosan sokat segíthet, jól védekezik, normális gyerek. Mitchellen is látszik, hogy jó játékos, de neki fizikális lemaradása van. Negyven percig harcolnunk kell, agresszíven kell védekeznünk, hiszen semmi sem jön magától. Nem elég, ha elhisszük, hogy jobbak vagyunk, szebbek vagyunk, meg is kell azt mutatni a pályán. Nem szabad sok labdát eladnunk, mert az NYKK ezeket könnyedén megbosszulhatja. Kellemetlen ellenfél, főleg, ha a saját ritmusában tud játszani. Walker egy rutinos, jó irányító, Poscic elég domináns a palánk alatt, Doyne pedig borzasztóan energikus játékos. Rájuk hármukra mindenképpen figyelnünk kell.”

Sitku Ernő: “Nem kérdés, hogy a szerdai játékunkhoz mérten óriási javulásra lenne szükség ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni a szombathelyi mérkőzést, de nem csodát kell tennünk, hanem alapvető dolgokban kell előrelépnünk. Olyanokban, amelyek egy-két nap alatt is megvalósíthatók. A gyenge játék miatt csütörtökön plusz edzést iktattunk a programba, a foglalkozásokon éreztem a srácokon az elszántságot, amely a jobbítás szándékára vonatkozott. Ez azonban kevés, nem a magunk kárán kellene tanulni, sokkal jobban esne, ha más kárán tehetnénk ezt meg, magyarán győzelem utána tudnánk levonni a megfelelő következtetéseket. A kecskeméti mérkőzésünk után azt is elmondtam, hogy idegenben jóval kontrolláltabban kell játszanunk, más, megfontoltabb dobáskiválasztásra van szükségünk. Bízom, hogy ezen a téren is előrelépünk, és lesz esélyünk arra, hogy megnyerjük a szombati találkozót.”

A két csapat őszi mérkőzéséről itt olvashat!