Kosárlabda Live

Ismét ezúttal Jászberényben nyert a Pécsi VSK-PANNONPOWER!

A jászberényiek a Pécset is két idegenlégióssal várták, mivel a régóta sérült Dramicsanin és Raivio mellett Ahmetbasics sem épült még fel sérüléséből.

A találkozó Horti büntetőivel kezdődött, melyekből egy ért célt. Egészen az ötödik percig felváltva, egy-egy ponttal vezettek a csapatok, majd 5-8 után Szögi triplával egyenlített. A negyed közepén olyan esemény történt, amely kihatással volt a találkozó végeredményére. Egy jászberényi támadásnál Markovics kétszer meglökte Budimirt, aki könyökkel visszaütött, és eltalálta a berényi játékos arcát. Mindez a videóbíró felvételén tökéletesen látszik. Pálla játékvezető azonnal mutatta, hogy szabálytalanság történt, s nem kis meglepetésre a jászberényi játékost kiállította. Budimir viszont maradhatott a pályán, s ha már maradt, gyorsan beszórt négy büntetőt. Két és fél perccel a negyed vége előtt 12-15-nél Antics kért időt, ám ez sem segített a hazaiakon, hiszen Biró beszórt egy hármast, majd Budimir duplája is célba ért. Nelson rontott két büntetőt, aztán Horti és Sarlija talált a gyűrűbe, így kialakult az első negyed végeredménye 14-22.

A második negyed ezúttal Szögi jó büntetőivel kezdődött, melyre a vendégek 8 ponttal válaszoltak. Mladenovics 2 pontjára újabb pécsi 6 pont volt a válasz, és a 16. percben már 19 ponttal 18-37-re vezettek a vendégek. Az igen hektikus második 10 perc ezt követően 10 jászberényi ponttal folytatódott, miközben Csirke Ferenc időt kért. Hogy a hazaiak nem tudtak 10-en belülre visszajönni, azt Sariljának „köszönhetik”, akinek két duplájára Lázár csak egy jó büntetővel válaszolt. Az első félidőben jobban játszott a Pécs, és megérdemelten szerzett előnyt. A jászberényieket a kiállítás igencsak megzavarta, sokat hibáztak.

A nagyszünetet követően más sebességre kapcsolt a jászberényi csapat. Ez láthatóan meglepte a pécsieket. Dukics triplája után a 23. perc elején Csirke mesternek 35-43-nál kellett időt kérnie. Úgy tűnt, ez hatott, hiszen 5 percen át nem nagyon változott a különbség. Budimir 2+1-ével 41-49-re alakult az eredmény, ám két perccel a negyed vége előtt már 51-51 állt az eredményjelzőn. Dukics és Sundov tripláival egyenlített ki a Jászberény. Sőt Soós kosarával már a hazaiak vezettek 53-51-re. Halász egyenlített, majd Csabay és Szavics tripláival 56-56-ra alakult az eredmény. Ekkor 2 az 1-ben vitték kosárra a labdát a jászberényiek, ám Lázárt szerelte Budimir. A másik oldalon viszont Halász betalált. Ebben a játékrészben a játékvezetői hármas ítéleteivel alaposan felkorbácsolta a szurkolók indulatait. Sundovot minden módon próbálták tartani a pécsi játékosok, bizony a hazai center kapott rendesen. A játékvezetők viszont nem fújták a berényi óriás ellen elkövetett szabálytalanságokat.

A záró negyed első öt percében kevés pont esett. A 35. percben Sundov kosara után 64-65-nél kért időt Antics mester. Sarilja és Szavics kosárváltása után Nelson 5 pontjával 66-72-re húzott el a Pécs. Soós hármasával másfél perccel a vége előtt még felcsillant a remény a fordításra a hazaiaknak, ám a hajrá a vendégeké volt.

Srdjan Antics: “Az első félidőben dekoncentráltan játszottunk, és nagy hátrányba kerültünk azzal, hogy Markovicsot kiállították. A szünet után feljavultunk, a vezetést is átvettük, de a lélektani előnyünket elveszítettük, amikor Lázár óriási ziccert hibázott, miközben szerintem szabálytalankodtak vele szemben. A játékvezetők véleményem szerint egyébként is sokszor következetlenek voltak a meccs során, s ez is bennünket sújtott inkább.”

Csirke Ferenc: “Gratulálok a csapatomnak, a világ legboldogabb embere vagyok, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt. Óriási győzelmet arattunk Jászberényben.”

Forrás: www.bb1.hu