Kosárlabda Live

Ismét fontos győzelmet aratott a PVSK!

Sokáig gondolkozott Andjelko Mandics edző, hogy a négy légiósa közül kit nevezzen a Pécs elleni kulcsfontosságú rangadóra, végül úgy döntött, hogy nem változtat semmin, és ezúttal is Zagorac marad civilben. Nyilván nem számolhatott azzal, hogy Timberlake 2 perccel a kezdés előtt, a bemelegítés során combsérülést szenved, így végül csak két külföldivel állhatott fel a Falco.

Mitchell közép távolijával indult a meccs, de Sarlija egy 2+1-es akcióval fordított. Eleinte csak az amerikai erőcsatás és Szabó Miklós tudott pontokat szerezni a hazaiaknál. A vendégek, ha nem is sokkal, de Budimir vezérletével folyamatosan vezettek, az első negyedet 19-18-ra nyerték.

Borzasztóan gyengén és enerváltan játszottak a sárga-feketék. Akadozott a támadójáték, a védekezésük pedig teljes csődöt mondott. A baranyaiaknál belelendült Nelson is. A negyed végét a hazaiak nagyon elrontották, így a félidőben nem is lehetett más a vége, mint tíz pontos pécsi előny.

Fikarcnyit sem javult a Falco játéka a szünet után. A játékosok egymástól várták a csodát. Pedig eleinte többször is lett volna esély a zárkózásra, mert Csirke Ferenc együttese is sokat hibázott. A szombathelyi játékosok viszont lényegesen többet, így tovább nyílt az olló. A harmadik negyed végére kilátástalan helyzetbe kerültek a hazaiak, hiszen 50-65 állt az eredményjelzőn.

Csodák márpedig nincsenek, ez ezúttal is bebizonyosodott. A nagy akarásnak pedig nyögés lett a vége, Budimirék okos, taktikus játékkal 20 pontos 63-83-as győzelmet arattak az Aréna Savariában. A Falcónak gyökeresen meg kell változnia a play-off eléréséhez. De könnyen lehet, hogy addigra már ez is kevés lesz…

Andjelko Mandics: “Ha azt mondtam a ZTE elleni meccsünk után, hogy amióta én vagyok a Falco edzője, az volt a legjobb meccsünk, akkor most azt mondom, hogy egészen biztosan ez volt az eddigi leggyengébb. Nagyon rosszul játszottunk, ez katasztrófa volt. Semmit nem hajtottunk végre abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy mik a Pécs erősségei, ennek ellenére nem tudtunk mit kezdeni velük, pocsékul védekeztünk, de a hazai pályán dobott 63 pontunkra sem lehetünk büszkék. Lassúak voltunk, egyáltalán nem volt energia a játékunkban. Mindössze három triplát dobtunk, volt viszont 19 eladott labdánk, ez egyszerűen hihetetlen. Biztosan megéreztük Timberlake hiányát is, de azzal nem tudok mit kezdeni, ha valaki 2 perccel a kezdés előtt megsérül. Biztos történt már ehhez hasonló, de én még soha nem láttam és nem halottam ilyet. Hiba lenne ezt a meccset a fáradtságra fogni, hiszen a Pécs is ugyanannyi meccset játszott, mint mi.”

Csirke Ferenc: “Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, hogy egy nagyon érett játékkal sikerült nyernünk. A játékosaim egytől egyig végrehajtották azt, amit megbeszéltünk, nagyon kevés hibával. A legfontosabb, hogy végre megértették, hogy senkitől sem várok el többet annál, mint amire képes. A védekezésünk nagyon extra volt, de az is igaz, hogy biztosan megérezte a Falco Timbelake hiányát. Ezzel azonban nekünk nem kell foglalkoznunk, a lényeg, hogy nyertünk, és a hétvégén élet-halál meccset játszunk majd a Szegeddel.”

Forrás: www.bb1.hu