Kosárlabda Live

Ismét legyőzné hazai pályán az Alba Fehérvárt a Kaposvári KK!

A székesfehérvári Alba Fehérvár együttese ellen folytatja szereplését a Kaposvári KK.

A bajnoki középszakasz harmadik mérkőzésére készült az elmúlt napokban a Kaposvári KK alakulata. Az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában Sopronban szenvedett vereséget a somogyi együttes, amely elsősorban gyengébb csapatjátéka miatt maradt alul vetélytársával szemben. A hazai környezetben újabb lehetőség adódik, hogy javítson mérlegén Fekete Ádám vezetőedző legénysége. Szombaton 18 órakor az Alba Fehérvár lesz a Kaposvári KK ellenfele. A spanyol vezetőedző Carlos Frade által irányított a székesfehérvári együttes a hazai, Sopron elleni kisiklást máris feledtetni tudta. Tóth Norberték az Atomerőmű SE otthonában nyertek 71–66-ra, így „visszahozták” az elveszett pontot. Mindenesetre nem lesz könnyű megfékezni őket, ám ami az alapszakasz során már egyszer sikerült, az összejöhet a középszakaszban is.

A tavaly októberi csatát 92–83-ra nyerték a kaposváriak, akik egy igazán jó sorozatot produkáltak az Alba legyőzése után. Ha hasonlót nem is könnyű kivitelezni a bajnoki középszakaszban, a hazai meccsen minimum csupa szív, lelkes játékot vár el jogosan a publikum. Ebben az esetben pedig a fehérváriak ellen is reális esély lehet egy szoros, küzdelmes összecsapásra.

Fekete Ádám: “A középszakaszban minden mérkőzés nehéz, mert csak erős csapatokkal találkozunk. Az Alba legutóbb Pakson győzött, és ez biztos feldobta őket. Az alapszakaszban megnyertük ellenük a hazai meccset, de ebből sok következtetést nem lehet levonni, mert azóta mindkét csapat komoly változáson ment keresztül. Fontos, hogy jól kezeljük az egészpályás letámadást, amit egész évben csinálnak. Nem szabad eladott labdákkal megajándékoznunk az Albát. Mi játszunk hazai pályán, és tudom, hogy sokan úgy gondolják, hogy az Alba az erősebb csapat, de akkor is szeretnénk megszerezni az első győzelmünket a középszakaszban. Ha odafigyelünk és mindenki a maximumot hozza, akkor bárki ellen lehet esélyünk. Remélem ez szombaton is így lesz.”

Carlos Frade: “Kaposváron nagyon nehéz játszani, ezt már megtapasztaltuk a szezon során. Sokan úgy gondolják, hogy könnyű dolgunk lesz, de én egyáltalán nem így látom. A Kaposvár támadójátéka rendkívül összetett. Komoly erősségük a pozíciós játék, a kettő-kettő elleni szituációkat is nagyon jól megjátsszák, és remek dobókkal is rendelkeznek. Hendlein Roland kiválóan teljesít, a szezon egyik legjobb játékosa. Támadásban és védekezésben is a kaposvári csapat legnagyobb erőssége, de rajta kívül is vannak veszélyes emberek az ellenfélnél, többen is nagyszerűen dobnak a hárompontos vonalon kívülről. Emellett a jól megszervezett csapatjátékukban látom a legnagyobb veszélyt. Fontos, hogy ugyanolyan elánnal küzdjünk, mint a Paks elleni mérkőzésen. Csak akkor győzhetünk, ha mindenki a maximumot adja ki magából.”

Forrás: www.bb1.hu